Linecké trubičky fotorecept
Trubičky sú po naplnení krehké, rozplývajú sa na jazyku...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 200 g studené |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Na namáčanie: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 300 g čerstvé zmäknuté |
|
| 150 g |
|
| 150 g (alebo sušené mlieko) |
|
| 3-4 PL (Salko) |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme, na strúhadle k nim nastrúhame studené maslo a pridáme zvyšok surovín. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odležať. Pripravíme si kovové trubičky.
-
2
Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 0,2-0,3 cm a nakrájame na pásy.
-
3
Pásy cesta obtáčame na trubičky.
-
4
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 17-18 minút. Rúru sledujeme...
-
5
Po upečení necháme vychladnúť, potom vyberieme kovové trubičky. Konce upečených trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
-
6
Krém: Zmäknuté maslo vymiešame mixérom s nadstavcom lopatka do hladka. K maslu preosejeme práškový cukor a sušený cmar. Vymeníme nadstavec na šľahanie - použijeme ružicu, zašľaháme. Nakoniec pridáme karamelové Salko.
-
7
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme trubičky. Ukladáme do dózy.
-
8
Trubičky po naplnení, dobrota...









Diskusia k receptu