Recepty, kde je želatína plátková
Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake
Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného...
Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
Korpus: Sušienky rozmixujeme na jemno. Potom ich zmiešame s mäkkým maslom, až kým sa nevytvorí
mrvenička,...
Nepečený zákusok s lesným ovocím
Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.
Osviežujúce minitortičky
Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak...
Makovo-mandľová torta bez múky
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky
a cukor vyšľaháme do peny, ...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak
a...
Makový cheesecake s kokosovou polevou
Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené
maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy
s priemerom...
Dulové želé v mliečnej čokoláde
Duly zabalíme do alobalu a pečieme
pri 150 °C asi hodinu domäkka.
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút
do studenej vody.
Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom
Bryndzová panna cotta
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto
kombinácia ma zaujala...
Lávový koláčik s bielou čokoládovou tyčinkou a paštrnákovou zmrzlinou
Lávové koláčiky: Vajcia, žĺtok a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou pri 70 °C. Odstavíme a...
Čokoládový dort s fondánovými sněhuláky
Korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a šleháme, nakonec zlehka...
Makový nepečený cheesecake s pomerančem
Mák je u nás dost oblíbený a tak z něho často tvořím různé dobroty. Tento nepečený...
Piškotový rybízový dort
Bílky ušleháme do tuha s cukrem, pak přidáme za stálého šlehání postupně olej, žloutky...
Kakaový dort s tvarohem a broskvemi
Těsto: Všechno dáme do mísy a ušleháme, dáme do vymazané formy a upečeme na 180 °C...
Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...
Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme
a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml
mlieka, ...
Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli,
natrieme na mastný papier a necháme
vychladnúť. Z čokoládového plátu vykrojíme...
Tvarohovo-jogurtová pena na piškóte s mangovým pyré
Tvaroh a jogurt zmiešame, pridáme cukor
a vyšľahanú šľahačku. Dva plátky želatíny dáme napučať do vody....
Ríbezľová torta s Cassis likérom
Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom a vysypeme na papierom vystlanú formu s priemerom 26 cm. Utlačíme...
Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé
Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Marhuľové pyré zmiešame s cukrom...
Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha...

Nepečený perníkovo-banánový koláč na spôsob cheesecake
Tento koláčik vznikol, keď som chcela minúť usušený perník, ktorý mi raz zostal z iného...

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
Korpus: Sušienky rozmixujeme na jemno. Potom ich zmiešame s mäkkým maslom, až kým sa nevytvorí mrvenička,...

Nepečený zákusok s lesným ovocím
Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.

Osviežujúce minitortičky
Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak...

Makovo-mandľová torta bez múky
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, ...

Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...

Makový cheesecake s kokosovou polevou
Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy s priemerom...

Dulové želé v mliečnej čokoláde
Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom

Bryndzová panna cotta
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala...

Lávový koláčik s bielou čokoládovou tyčinkou a paštrnákovou zmrzlinou
Lávové koláčiky: Vajcia, žĺtok a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou pri 70 °C. Odstavíme a...

Čokoládový dort s fondánovými sněhuláky
Korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a šleháme, nakonec zlehka...

Makový nepečený cheesecake s pomerančem
Mák je u nás dost oblíbený a tak z něho často tvořím různé dobroty. Tento nepečený...

Piškotový rybízový dort
Bílky ušleháme do tuha s cukrem, pak přidáme za stálého šlehání postupně olej, žloutky...

Kakaový dort s tvarohem a broskvemi
Těsto: Všechno dáme do mísy a ušleháme, dáme do vymazané formy a upečeme na 180 °C...

Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...

Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, ...

Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, natrieme na mastný papier a necháme vychladnúť. Z čokoládového plátu vykrojíme...

Tvarohovo-jogurtová pena na piškóte s mangovým pyré
Tvaroh a jogurt zmiešame, pridáme cukor a vyšľahanú šľahačku. Dva plátky želatíny dáme napučať do vody....

Ríbezľová torta s Cassis likérom
Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom a vysypeme na papierom vystlanú formu s priemerom 26 cm. Utlačíme...

Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé
Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Marhuľové pyré zmiešame s cukrom...

Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha...