Panna cotta
Panna cotta

Kokosová panna cotta

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 15. mája 2021
Kokosová panna cotta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva (240 g) husté
70 g
540 g (35 alebo 40 %)
8 plátkov
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko, smotanu a cukor spolu povaríme. Medzitým necháme v studenej vode napučať 8 plátkov želatíny. Vytlačíme z nej vodu a primiešame do ešte teplého krému. Krém miešame, než začne tuhnúť a potom nalejeme do pohárikov, po 45 gramov.

  2. 2

    Polejeme mangovým pyré. To si môžeme pripraviť sami z roztlačeného osladeného manga alebo môžeme kúpiť hotové.

  3. 3

    Ak chceme tento dezert konzumovať vonku, je vhodné ho dať do plastových pohárikov. Nesmieme ho tam ale dávať horúci.

Diskusia k receptu