Panna cotta zo špargle
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 23. apríla 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Chuť špargle je neutrálna, preto je vhodná aj na dezert. Jej jemná horkosť a ovocná šťavnatosť, ktorá je doplnená sladkou jahodou a vanilkou, takisto Zobraziť celý popisChuť špargle je neutrálna, preto je vhodná aj na dezert. Jej jemná horkosť a ovocná šťavnatosť, ktorá je doplnená sladkou jahodou a vanilkou, takisto krémovou smotanovou chuťou krému panna cotta, je neočakávane príjemnou kombináciou.
porcie
Suroviny
Marinovaná špargľa: | |
4 ks (vrchné časti) |
|
2 PL |
|
štipka (prípadne vanilkový sirup) |
|
z 1/2 citróna |
|
Panna cotta: | |
350 ml |
|
2 plátky (4 g) |
|
60 g |
|
(prípadne vanilkový sirup) |
|
(spodné časti) |
|
Na dozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Špargľu očistíme, vrchné polovice nakrájame na tenké plátky, spodnú časť odložíme bokom na krém. Marinovaná špargľa: Plátky špargle dáme do malého hrnca, pridáme 2 PL vody, cukor, vanilku a šťavu z citróna. Necháme zovrieť a povaríme, kým sa voda nezredukuje na polovicu a vznikne redší sirup s kúskami špargle. Odstavíme a použijeme na servírovanie.
- 2
Panna cotta: V hrnci necháme zovrieť všetky ingrediencie okrem želatíny. Necháme mierne variť 3–5 minút, aby sa chute spojili a smotana mierne zredukovala na hustejšiu konzistenciu. Rozmixujeme a odstavíme zo sporáka. Pridáme namočenú želatínu, ktorú rozpustíme miešaním v kréme. Krém cez sitko rozdelíme do 4 formičiek a necháme stuhnúť v chladničke 2–4 hodiny.
- 3
Panna cottu vyklopíme z formičiek na taniere. Pridáme marinovanú špargľu, na plátky nakrájané jahody a dozdobíme najemno rozdrvenými oreo sušienkami.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu