Panna cotta s mangovým pyré
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 15. februára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pyré môžeme pripraviť z akékoľvek ovocia.
Postup
-
1
Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Vyžmýkame ju a vložíme do ochutenej smotany. Už nevaríme, len stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 2
Smotanovú zmes nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Ovocné pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom rozmixujeme na pyré. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Keď napučí, vyžmýkame ju a primiešame k pyré. Pripravené ovocné pyré nalejeme na stuhnutú smotanovú vrstvu v pohároch. Opäť vložíme do chladničky stuhnúť.
- 4
TIP: Ak chcete dosiahnuť šikmý efekt vrstvenia, poháre so smotanovou vrstvou treba do chladničky uložiť našikmo a samozrejme, dobre ich zaistiť.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu