Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s mangovým pyré

Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 15. februára 2022
Panna cotta s mangovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pyré môžeme pripraviť z akékoľvek ovocia.

Suroviny

250 ml
250 ml
2 PL
3 PL
6 plátkov
Ovocné pyré:
250 g
1,5 PL
1,5 plátku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Vyžmýkame ju a vložíme do ochutenej smotany. Už nevaríme, len stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.

  2. 2

    Smotanovú zmes nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Ovocné pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom rozmixujeme na pyré. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Keď napučí, vyžmýkame ju a primiešame k pyré. Pripravené ovocné pyré nalejeme na stuhnutú smotanovú vrstvu v pohároch. Opäť vložíme do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    TIP: Ak chcete dosiahnuť šikmý efekt vrstvenia, poháre so smotanovou vrstvou treba do chladničky uložiť našikmo a samozrejme, dobre ich zaistiť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha