Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s marhuľami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. júla 2022
Panna cotta s marhuľami
Foto: Shutterstock

Pripravte si chladivý pohár s lahodným krémom a ovocím.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1/2 ČL
50 g
3 pláty
20 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie, nastrúhanú citrónovú kôru a kryštálový cukor varíme asi 10 minút, občas premiešame.

  2. 2

    Podľa návodu na obale pripravíme 3 plátky bielej želatíny a primiešame ju do vychladnutej smotany. Nalejeme do pohárov a vložíme aspoň na štyri hodiny do chladničky.

  3. 3

    Do 150 ml horúcej vody zamiešame želatínu v prášku, primiešame med a na kocky nakrájané marhule.

  4. 4

    Vlažnú želatínu s marhuľami nalejeme na krém v pohári a odložíme na pár hodín do chladničky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Krémy, Pudingy, Sezónne jedlá, Letné, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha