Panna cotta s ovocím
Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 28. júla 2021
v Bratislave, 28. júla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Smotanu, mlieko a cukor dáme do hrnca, pridáme zrniečka z vanilkového struku a aj samotný struk. Na miernom ohni 15 minút povaríme.
- 2
Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zo smotanovej zmesi vyberieme vanilkový struk a dáme do nej želatínu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú vodu. Miešame, kým sa neroztopí. Zmes nalejeme do formičiek a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
- 3
Ovocie pokrájame, zmiešame s 2 lyžicami cukru a krátko povaríme. Panna cottu vyklopíme z formičiek (namočíme ich do horúcej vody, aby to išlo ľahšie) a ozdobíme ovocím.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu