Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s ovocím

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 28. júla 2021
Panna cotta s ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

200 g
300 ml
50 g
1 ks
4 plátky
Ovocie:
200 g (maliny, černice, ríbezle, jahody)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu, mlieko a cukor dáme do hrnca, pridáme zrniečka z vanilkového struku a aj samotný struk. Na miernom ohni 15 minút povaríme.

  2. 2

    Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zo smotanovej zmesi vyberieme vanilkový struk a dáme do nej želatínu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú vodu. Miešame, kým sa neroztopí. Zmes nalejeme do formičiek a dáme na noc stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Ovocie pokrájame, zmiešame s 2 lyžicami cukru a krátko povaríme. Panna cottu vyklopíme z formičiek (namočíme ich do horúcej vody, aby to išlo ľahšie) a ozdobíme ovocím.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky, Letné, Varené

Diskusia k receptu