Čokoládová torta
Čokoládová torta

Trio chocolate torta fotorecept

pn - fotkapn, 9. februára 2022
Trio chocolate torta (fotorecept)
Foto: pn

Táto torta je jedna z najlepších, ktoré mám rada. Videla som dosť receptov na plnku, do ktorej ide len čokoláda, mascarpone a šľahačka. Zobraziť celý popisTáto torta je jedna z najlepších, ktoré mám rada. Videla som dosť receptov na plnku, do ktorej ide len čokoláda, mascarpone a šľahačka. Tá plnka sa mi zdá moc ťažká (nie váhou, ale na žalúdok), tak som spravila jemnejšiu a o dosť chutnejšiu. Je s ňou viacej roboty, ale oplatí sa. Budem rada, ak sa vám bude páčiť...

30
porcií
210 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
150 g
120 g
1 KL
2 PL
50 ml
50 ml
Plnka:
6 ks
400 ml
8 ks
1200 ml (lepšie drží tvar)
180 g (môže byť aj na varenie)
200 g
200 g
Na ozdobu:
200 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme korpus. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a premiešame. Teraz pridáme kakao s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Opatrne premiešame a cesto dáme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme na 160 °C cca 35 minút (každá pozná svoju rúru).

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa korpus pečie, môžeme začať robiť plnku. Žĺtky vymiešame s trochou mlieka (asi 1,5 dl). Ostatné mlieko a 400 ml smotany si dáme uvariť. Keď začne vrieť, stiahneme teplotu a opatrne pridáme rozmiešané žĺtky. Trochu všetko spolu povaríme (cca 3 minúty). Uvarený žĺtkový krém rozdelíme na tri rovnaké diely (najlepšie je odvážiť si do misiek).

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus dáme na podnos, trošku si ho zvlhčíme čokoládovým mliekom. Okolo korpusu dajte obruč s potravinovou fóliou. Keď vychladol krém v prvej miske, dáme si do studenej vody 2 plátky želatíny aby zmäkli. Vyšľaháme 300 ml šľahačky. Roztopíme si tmavú čokoládu. Keď želatína zmäkne, vyžmýkame ju a dáme roztopiť do malého hrnčeka. Keď je roztopená, pridáme ju do žĺtkového krému v prvej miske, vymiešame a pridáme aj roztopenú čokoládu. Všetko vymiešame a pridáme to do vyšľahanej šľahačky. Vymiešame.

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku natrieme na korpus a dáme do chladničky na 1 hodinu, aby stuhla.

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine roztopíme si 3 plátky želatíny (tak ako v bode 4). Roztopíme si aj mliečnu čokoládu. Vyšľaháme 250 ml šľahačky. Čokoládu pridáme do žĺtkového krému v druhej miske, potom pridáme roztopenú želatínu a vymiešame. Všetko pridáme do vyšľahanej šľahačky, zmiešame spolu a natrieme na tortu na prvý krém. Zase dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po hodine ideme na tretí krém. Vyšľaháme si 250 ml šľahačky. 3 plátky želatíny si zase roztopíme ako v bode 4. Roztopíme si bielu čokoládu. Keď je roztopená, pridáme do žĺtkového krému v tretej miske, vymiešame a hneď pridáme aj roztopenú želatínu, tiež vymiešame. Teraz to pridáme do vyšľahanej šľahačky a vyšľaháme. Biely krém natrieme na tortu na krém z mliečnej čokolády. A dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa.

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhý deň dáme dole obruč a vrch torty môžeme natrieť troškou šľahačky. Ja som robila tortu k narodeninám, tak som ju aj tak ozdobila. Môžete ju ozdobiť ako sa vám páči.

    Trio chocolate torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luwinka
Torta je krásna . Páči sa mi. Ale skús si na mobile v nastaveniach vypnúť to logo vľavo , ktoré máš nastavené , bude aj krajší obrázok torty. / to len tak pre pripomenutie , možno to tak chceš ,aby to tam bolo , ale krájšia fotka by bola bez toho , nakoľko tá torta je nádherná:-)
1x haji
blissofplants
Torta je nádherne ozdobená, kto mal narodeniny?😉🎉
Milovníci sladkého a hlavne šľahačky si prídu na svoje.😉
Mne logo vľavo nevadí, ale to 'svetlo' vpravo tej fotke neladí.😊
Čo sa týka torty, šikovná si velmi😍ten kto oslavoval, musel byť rád!
ria2
Prekrásna torta. V postupe uvádzaš, že namočenú, vyžmýkanú želatínu treba roztopiť v hrnčeku. Len tak samotnú? Ja dávam želatínu, keď už s ňou robím, topiť do nejakej tekutiny. Takto som ešte neskúšala. Ak budem tortu piecť, tak asi príde aj na to. :-), Krásne dielko.
1x haji
haji
Krása střídá nádheru, zlaté ruky! S radostí bych tuto tortu ochutnala a ocitla se v trojitém čoko nebíčku. Jsi nesmírně šikovná! Ještě to celé zachytit, nafotit, pak zapsat, složit a vložit. Skvělé!! Pilná jako včelička a já smekám, děkuji za sdílení!!
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@ria2 (10.2.2022 08:54)

Len vyžmykAnu,ona sa roztopi
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia