Jahodový tunel s tvarohom a mascarpone fotorecept
Foto: olinecka
Jahody sú aktuálne a tak ponúkam túto dobrotu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
140 g |
|
0,5 dl |
|
2 bal. (v prášku) |
|
80 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Postupne pridávame preosiaty práškový a vanilínový cukor a na vysokých otáčkach mixéra vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtku, po častiach vlejeme olej a krátko premiešame. Nakoniec zašľaháme na malých otáčkach mixéra preosiatu múku spojenú s jahodovým pudingom v prášku.
-
3
Plech 29x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
-
6
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a rozkrojíme ho na väčšiu a menšiu časť korpusu (aká je veľká forma na srnčí chrbát). Formu vyložíme fóliou na potraviny a uložíme väčšiu časť korpusu. Tvaroh, mascarpone a vanilínový cukor spolu zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu a spojíme s tvarohom a mascarpone.
-
7
Korpus naplníme polovicou krému, zatlačíme jahody a potrieme zvyškom krému.
-
8
Navrch položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Po stuhnutí vyklopíme z formy a stiahneme fóliu na potraviny. Ozdobíme podľa seba alebo posypeme práškovým cukrom.
-
10
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu