Čokoládová panna cotta s malinami a so šľahačkou
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 7. mája 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 7. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme mlieko, smotanu, pridáme cukor a nalámanú čokoládu, zohrejeme. Miešame a keď už bude čokoláda rozpustená a zmes dobre zohriata, primiešame plátky želatíny, ktoré sme vopred namočili v studenej vode. Precedíme do ďalšej nádoby.
- 2
Zmes rozdelíme do pohárov (z uvedeného množstva vyjde približne 10 pohárov s objemom 120 ml). Dezert na noc uložíme do chladničky. Na druhý deň pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čerstvými malinami.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu