Panna cotta s drobným ovocím
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 14. septembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 14. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom rozmixujeme na pyré. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď napučí, primiešame ju k pyré. To nalejeme na dno pohárov a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Vyžmýkame ju a vložíme do ochutenej smotany. Už nevaríme, stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 3
Smotanovú zmes nalejeme na stuhnuté ovocné pyré a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Dozdobíme ovocím.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu