Jahodová pena
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 29. júna 2021
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 29. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté očistené jahody rozmixujeme s cukrom a semienkami z vanilkového struku.
- 2
Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. Keď je želatína napučaná, pridáme polievkovú lyžicu vody a jemne zahrejeme, aby sa rozpustila.
- 3
Smotanu vyšľaháme asi na 90 percent. Časť šľahačky zamiešame do roztopenej želatíny. Vzniknutú tekutú zmes postupne za stáleho šľahania pridávame spolu s jahodovou zmesou do zvyšnej šľahačky.
- 4
Penu dáme do pohárikov, ozdobíme jahodami a medovkou a necháme stuhnúť v chladničke 1,5–2 hodiny.
Tiež jahodová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu