Jahodová pena
Jahodová pena

Jahodová pena

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 29. júna 2021
Jahodová pena
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
4 plátky
300 ml
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté očistené jahody rozmixujeme s cukrom a semienkami z vanilkového struku.

  2. 2

    Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. Keď je želatína napučaná, pridáme polievkovú lyžicu vody a jemne zahrejeme, aby sa rozpustila.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme asi na 90 percent. Časť šľahačky zamiešame do roztopenej želatíny. Vzniknutú tekutú zmes postupne za stáleho šľahania pridávame spolu s jahodovou zmesou do zvyšnej šľahačky.

  4. 4

    Penu dáme do pohárikov, ozdobíme jahodami a medovkou a necháme stuhnúť v chladničke 1,5–2 hodiny.

Diskusia k receptu