Čokoládová pena s likérom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 15. septembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 15. septembra 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Želatínu vopred namočíme do studenej vody, aby napučala.
- 2
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Dve až štyri polievkové lyžice smotany zohrejeme a roztopíme v nej napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmiešame s roztopenou čokoládu.
- 3
Smotanu vyšľaháme na 95 percent a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Dôkladne vymiešame a pridáme likér, prípadne podľa potreby dosladíme cukrom.
- 4
Cukrárenským vrecúškom nastriekame alebo nalejeme do pohárov a necháme 2 hodiny tuhnúť. Ozdobíme hoblinkami bielej čokolády alebo ovocím.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu