Malinová torta
Malinová torta

Tvarohovo–smotanová torta s malinami

Petra Hübler
z cukrárskej výrobne Hübler v Trnave, 21. mája 2022
Tvarohovo–smotanová torta s malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
120 g
120 g
štipka
Tvarohový krém:
2 bal.
250 g
50 g
1 bal.
4 plátky
Malinové želé:
150 g mrazené
2 PL
2 plátky
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, sneh primiešame k žĺtkom. Prisypeme múku a vymiešame hladké cesto. Nalejeme do pripravenej formy (priemer 24 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  2. 2

    Malinové želé: Maliny zohrejeme, zmiešame s cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme zmäknúť a potom zohrejeme. Rozpustenú želatínu primiešame k malinám s cukrom.

  3. 3

    Tvarohový krém: Smotanu vyšľaháme a časť odložíme na ozdobenie torty. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme zmäknúť a potom zohrejeme. Rozpustenú želatínu zamiešame do tvarohu a primiešame vyšľahanú šľahačku.

  4. 4

    Polovicu tvarohovej zmesi dáme na upečený vychladnutý korpus, prelejeme polovicou malín a zľahka ich vmiešame do tvarohu. Pridáme druhú polovicu tvarohovej zmesi, navrch dáme zvyšnú časť malín a opačným koncom lyžičky vmiešame zľahka do tvarohu. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.

  5. 5

    Tortu odložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme odloženou šľahačkou.

Diskusia k receptu

cestenica
Chcela som si recept uložiť, ale neprišla som na to , ako. Som zaregistrovaná, ale začiatočníčka.
redakcia
@cestenica (31.5.2022 00:52)

Dobrý deň, vitajte medzi nami :) Recepty na Varecha.sk si môžete ukladať do svojej Kuchárskej knihy (KK). Na to, aby ste so mohla recepty ukladať, musíte byť zaregistrovaná (to už ste) a prihlásiť sa svojím nickom a heslom. Potom si otvoríte recept, ktorý chcete uložiť a vľavo hore nad názvom receptu uvidíte ikonku Ulož do KK (prikladáme foto). Otvorí sa Vaša kuchárska kniha, kde sa ponúkne možnosť Uložiť, na ktorú teba kliknúť. V kuchárskej knihe si môžete vytvárať aj rôzne kategórie (kolekcie) - ikonka Vytvor novú kolekciu - do ktorých si môžete recepty rôzne zoraďovať. Želáme pekné chvíle s Varecha.sk.


tinia
Zdravím, išla som presne podľa receptu, ale cesto mam tenke a tvrde, sneh som vmiesala opatrne, ale cesto sa nedvihlo, poradite mi prosim, co som spravila zle?