Marakujový cheesecake
Marakujový cheesecake

Nepečený cheesecake s marakujovou polevou

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 24. júla 2021
Nepečený cheesecake s marakujovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
250 g (grahamové, ovsené)
125 g
Krém:
350 g (typu Lučina alebo Philadelphia)
50 g
100 g
4 plátky
z 1 citróna
Poleva:
250 g (alebo pyré)
2 plátky
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme na omrvinky. Pridáme roztopené maslo a zmiešame. Hmotu utlačíme na dno okrúhlej formy a dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Krém: Smotanu vyšľaháme, zmiešame s cukrom a so syrom. 4 plátky želatíny dáme na 5 minút zmäknúť do studenej vody. Citrónovú šťavu zahrejeme, pridáme zmäknutú vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa želatína neroztopí. Pomaly vmiešame do krému. Krém nanesieme na stuhnutý korpus, zarovnáme a dáme na hodinu do chladničky.

  3. 3

    Na polevu dáme 2 plátky želatíny napučať na 5 minút do studenej vody. Marakujové pyré alebo šťavu a 150 ml vody dáme variť. Potom stiahneme zo sporáka, vmiešame zmäknutú vyžmýkanú želatínu a necháme pár minút chladnúť. Polevu nalejeme na krém a cheesecake dáme minimálne na 4 hodiny do chladničky, ale ešte lepšie na noc.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky

Diskusia k receptu