Nepečený cheesecake s marakujovou polevou
v Bratislave, 24. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
250 g (grahamové, ovsené) |
|
125 g |
|
Krém: | |
350 g (typu Lučina alebo Philadelphia) |
|
50 g |
|
100 g |
|
4 plátky |
|
z 1 citróna |
|
Poleva: | |
250 g (alebo pyré) |
|
2 plátky |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme na omrvinky. Pridáme roztopené maslo a zmiešame. Hmotu utlačíme na dno okrúhlej formy a dáme na 30 minút do chladničky.
- 2
Krém: Smotanu vyšľaháme, zmiešame s cukrom a so syrom. 4 plátky želatíny dáme na 5 minút zmäknúť do studenej vody. Citrónovú šťavu zahrejeme, pridáme zmäknutú vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa želatína neroztopí. Pomaly vmiešame do krému. Krém nanesieme na stuhnutý korpus, zarovnáme a dáme na hodinu do chladničky.
- 3
Na polevu dáme 2 plátky želatíny napučať na 5 minút do studenej vody. Marakujové pyré alebo šťavu a 150 ml vody dáme variť. Potom stiahneme zo sporáka, vmiešame zmäknutú vyžmýkanú želatínu a necháme pár minút chladnúť. Polevu nalejeme na krém a cheesecake dáme minimálne na 4 hodiny do chladničky, ale ešte lepšie na noc.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu