Rýchla tvarohová torta
Foto: jurka
Mnohými pokusmi som sa ustálila na zaručenom, jednoduchom, rýchlom a veľmi chutnom recepte na tortu. Má jemnučkú krémovú chuť, dá sa urobiť na Zobraziť celý popisMnohými pokusmi som sa ustálila na zaručenom, jednoduchom, rýchlom a veľmi chutnom recepte na tortu. Má jemnučkú krémovú chuť, dá sa urobiť na mnoho variácií a hlavne - za 30 minút mám hotovo vrátane umytého riadu :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
75 g |
|
1/2 ČL |
|
1/5 ČL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
400-500 g |
|
400-500 ml (30 %) |
|
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
1 kvapka |
|
4 plátky |
|
250-400 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Rúru dáme vyhriať na 200 °C. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Citrón umyjeme, zľahka ostrúhame kôru a vyšťavíme dužinu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 2 PL teplej vody a kryštálovým a vanilkovým cukrom do skoro bielej hmoty. Pridáme citrónovú kôru a 1 ČL citrónovej šťavy.
- 2
Do žĺtkovej hmoty opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zamiešame metličkou od spodu.
- 3
Do vajíčkovej hmoty na 2-3x pridáme múku s práškom do pečiva, opatrne metličkou od spodu vmiešame.
- 4
Cesto vylejeme do formy, uhladíme povrch a dáme piecť na 200 °C na 12 minút.
- 5
Na ešte horúci upečený korpus rozotrieme ľubovoľný džem. Necháme vychladnúť.
- 6
Plnka: Ak máme mrazené ovocie, dáme ho na sitko pomaly rozmraziť (alebo do teplej vody). Plátky želatíny namočíme do studenej vody napučať. Smotanu s oboma cukrami vyšľaháme do tuha. Pridáme tvaroh (ja mám veľmi rada ochutený vanilkový), kvapku vanilkovej esencie. Vymiešame.
- 7
Plátky želatíny zlejeme od vody, necháme iba cca 1 PL vody a zohrievaním za stáleho miešania roztopíme. Pozor, želatína nesmie vrieť. Do roztopenej želatíny pridáme 1-2 PL tvarohového krému, dobre rozmiešame a vylejeme do zvyšku tvarohového krému. Dobre premiešame. Krém podľa chuti dosladíme.
- 8
Z ovocia odložíme za hrsť na ozdobenie. Do hotového krému vmiešame ovocie (väčšie ovocie nakrájame). Je možné aj ovocie s trochou krému rozmixovať a pastu vmiešať do celého krému. Na fotke je krém s čerstvými celými čučoriedkami (2x125 g).
- 9
Vychladnutý korpus opatrne oddelíme od formy a formu späť pevne zavrieme. Na korpus nalejeme krém a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť v chlade. Ja zdobím hneď. Ešte pred uvoľnením formy opatrne oddelíme plnku od formy, až potom pomaly formu uvoľníme.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu