Voda

Voda ako ingrediencia v receptoch:

  • Ovocný nápoj s koreninami

    Ovocný nápoj s koreninami

    Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na...

  • Haboš

    Haboš

    Hľadala som recept na haboš, aký nájdeme u nás bežne v cukrárni. Ale nenašla som... Tak som povymýšľala, pozliepala a ponúkam aj vám... :-)

  • Prívarok z ružičkového kelu s údeným (fotorecept)

    Prívarok z ružičkového kelu s údeným (fotorecept)

    Toto jedlo mám veľmi rád, keď je sezóna ružičkového kelu. Údené dávam bravčové stehno šál, ktoré je čerstvo zaúdené bez korenín, len solené. Podstate ešte také mäkké. Je to jedlo z jedného hrnca....

  • Šípkový sirup

    Šípkový sirup

    Konečne je tu jeseň, teda obdobie zberu plodov ale aj obdobie chrípok a prechladnutí. Práve šípky sú obrovským zdrojom vitamínu C, ktorý potrebujeme. Sirupy sa zvyčajne pripravujú tepelnou úpravou, ktorá nám vitamín C znehodnocuje....

  • Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept)

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept)

    Dobrý tip na sladké raňajky

  • Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)

    Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)

    Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu, cukor, dreň z vanilkového struku, citrónovú šťavu a biele víno. Pridáme hrušky, uvedieme do varu a varíme,...

  • Pstruh s jablkovým sorbetom

    Pstruh s jablkovým sorbetom

    Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty....

  • Papriky plnené rizotom

    Papriky plnené rizotom

    Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a chuť, použite pri príprave kurací bujón.

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

  • Jabĺčkovo-tvarohový zákusok

    Jabĺčkovo-tvarohový zákusok

    Jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a vytlačíme nadbytočnú šťavu. Navrstvíme na alobalom vystlaný plech (40x26 cm). Posypeme škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi.

  • Rezy 3-BIT

    Rezy 3-BIT

    Rezy sú chutné, plné karamelu:))

  • Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným stopkovým zelerom a mrkvou, všetko s dipom z modrého syra. Výborná...

  • Citrónový koláč s polevou (videorecept)

    Citrónový koláč s polevou (videorecept)

    Voňavý a chutný koláčik.

  • Likérové rezy (fotorecept)

    Likérové rezy (fotorecept)

    Víkendový zákusok z vaječného likéru.

  • Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept)

    Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept)

    Jednoduchá, chutná, sýta polievka :-)

  • Dusenie dubákov do mrazničky (fotorecept)

    Dusenie dubákov do mrazničky (fotorecept)

    No možno si teraz myslíte, že som nenormálna keď to sem dávam a že každý vie udusiť dubáky. Ale ja to sem dávam preto, lebo Vám chcem ukázať ako ich ja dávam do mrazničky, aby...

  • Makovo-višňová torta bez múky

    Makovo-višňová torta bez múky

    Bezlepková, veľmi chutná, šťavnatá torta.

  • Cviklovica - polievka z cvikly

    Cviklovica - polievka z cvikly

    Minulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké cvikly a tak ich postupne zužitkovávam na rôzno. Upiekla som cviklový koláč, robím šalát a uvarila som aj polievku podobnú...

  • Recept bez obrázku

    Domáci sirup proti kašľu

    Najprv privedieme vodu do varu, pridáme do nej bobkové listy, zakryjeme pokrievkou a pri miernej teplote povaríme 6 až 10 minút.

  • Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

    Na dnešný sobotný deň som upiekla trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist