Voda

Voda ako ingrediencia v receptoch:

  • Medová torta

    Medová torta

    Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

  • Kačacie consomé s raviolami à la Katarína Medicejská
  • Krémová polievka so semienkami

    Krémová polievka so semienkami

    Polievku pokvapkajte tekvicovým olejom a posypte semienkami a môžete podávať ako krémové osvieženie.

  • Pšeničný chlieb

    Pšeničný chlieb

    Jednoduchy domaci chlieb

  • Mušličky (fotorecept)

    Mušličky (fotorecept)

    Z múky, zmäknutého masla, vajca a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať aspoň 2 hodiny.

  • Krémeš (fotorecept)

    Krémeš (fotorecept)

    Tak takúto možnosť upiecť krémeš som zvolila dnes.

  • Kávový koláč s ríbezľami

    Kávový koláč s ríbezľami

    Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na nedeľné posedenie.

  • Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.

  • Polievka z bôbu

    Polievka z bôbu

    Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

  • Focaccia podle Romana Pauluse

    Focaccia podle Romana Pauluse

    Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.

  • Jablkovo-kokosové rezy (fotorecept)

    Jablkovo-kokosové rezy (fotorecept)

    Recept mi poslal brat aj spolu s jablkami, takže som vyskúšala ako to chutí.

  • Bazalkové kari s tofu a cícerom

    Bazalkové kari s tofu a cícerom

    Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer...

  • Čerenčianske jablkové čipsy (fotorecept)

    Čerenčianske jablkové čipsy (fotorecept)

    Jabĺčok v tohtoročnú krásnu jeseň máme stále plné stromy a tak mnohí uvažujeme, ako ich spracovať. Sušenie je zaujímavý spôsob, ako si ich uchovať, avšak aby chutili celej rodine, musia skutočne chrumkať ako naozajstné...

  • Raw špenátovo-hrášková

    Raw špenátovo-hrášková

    Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli, a štipku droždia. Pomixujeme a ihneď podávame :)

  • Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami

    Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami

    Zo surovín na cesto vymiesime hladké elastické cesto - múku zmiešame s cukrom, pridáme tuhý kokosový olej a vodu. Rukami vymiesime cesto, ktoré dáme asi na hodinu odležať do chladničky.

  • Vianočná kapustnica (videorecept)

    Vianočná kapustnica (videorecept)

    Vianočná kapustnica tak, ako ju máme radi doma my.

  • Makový koláč s citrónovou polevou

    Makový koláč s citrónovou polevou

    Sladký, šťavnatý a zároveň osviežujúci. Tento koláčik sa hodí na každú príležitosť.

  • Jablkový zákusok s pomarančom (fotorecept)

    Jablkový zákusok s pomarančom (fotorecept)

    Toto je zákusok, ktorý je v podstate modifikáciou klasickej jablkovej torty, ktorá sa robí s piškótami. Je na rozmer plechu 30 x 37 cm.

  • Sýrový koláč se zelím a klobásou

    Sýrový koláč se zelím a klobásou

    Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme se zbytkem mouky, nastrouhaným eidamem, solí a olejem. Vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme hodinu vykynout. Poté...

  • Briošky s jablkovou plnkou (fotorecept)

    Briošky s jablkovou plnkou (fotorecept)

    Veľmi jednoduché kysnuté briošky, ktoré som naplnila jablkovou plnkou



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist