Voda

Voda ako ingrediencia v receptoch:

  • Delikatesné kávovo-čokoládové tortičky

    Delikatesné kávovo-čokoládové tortičky

    Kávu u nás doma nikto nepijeme, ale aj napriek tomu máme radi zákusky a koláčiky s chuťou kávy, tak som opäť raz pripravila maškrtu s chuťou kávy a čokolády, ktorú sa výborne dopĺňajú. Prvýkrát som...

  • Anna rezy (fotorecept)

    Anna rezy (fotorecept)

    Recept som dostala od priateľky a nemenila som iba množstvá, prispôsobila môjmu plechu. Vlastne cesto je s kávou a krém je vanilkový.

  • Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

    Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

    Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.

  • Bezlepková varená knedľa

    Bezlepková varená knedľa

    Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.

  • Smoothie z lesného ovocia (videorecept)

    Smoothie z lesného ovocia (videorecept)

    Letný chladivý nápoj s avokádom a lesným ovocím

  • Bezlepkový kváskový chlieb s kefírom a medom

    Bezlepkový kváskový chlieb s kefírom a medom

    Suroviny na rozkvas zmiešame v miske. Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať na teplom mieste 12 hodín.

  • Chutné rožky s omladkom

    Chutné rožky s omladkom

    Rožky s omladkom sú chutné.

  • Fazuľka na strúhanke

    Fazuľka na strúhanke

    Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto čase býva v záhrade už dostatok aj inej zeleniny, ale kto sadil fazuľku už po druhýkrát, pochutí si na nej...

  • Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

    Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

    Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, hnedý a vanilkový cukor, vajcia, olej, štipku soli, kyslú smotanu alebo jogurt a nastrúhanú tekvicu.

  • Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept)

    Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept)

    Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

  • Recept bez obrázku

    Rurálna polievka strýca Kolomana

    Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.

  • Tapiokový puding s griotkou
  • Dolma/Plnená paprika (fotorecept)

    Dolma/Plnená paprika (fotorecept)

    Výborné, jednoduché jedlo zo sezónnej zeleniny. Podľa fantázie ho môžete pripraviť stále inej chuti :-)

  • Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím

    Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím

    Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami, malinami, melónom či ríbezľami, ktoré chutia najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne....

  • Prezident rezy (fotorecept)

    Prezident rezy (fotorecept)

    Recept na tento zákusok som našla na nete, robila som časť podľa receptu, ale som urobila viacero úprav. Takže výsledok variácia na rezy Prezident.

  • Marhuľovo-malinová zmrzlina

    Marhuľovo-malinová zmrzlina

    Toho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla vyskúšať zmrzlinu, nech sa osviežime cez tieto horúčavy. Použila som...

  • Studená čerešňová polievka (videorecept)

    Studená čerešňová polievka (videorecept)

    Osviežujúca letná polievka

  • Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření, bylinky a zalijeme studenou vodou. Pozvolna vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme nadrobno.

  • Malinový cheesecake

    Malinový cheesecake

    Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.

  • Hydinový vývar s chuťou Talianska

    Hydinový vývar s chuťou Talianska

    Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist