Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Ako začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku. Dnes sme si dopriali
mandľovú kašu Zobraziť celý popisAko začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku. Dnes sme si dopriali
mandľovú kašu so škoricou a vanilkou. Poliali sme si ju úžasnou čučoriedkovou omáčkou a posypali opraženými chrumkavými
vlašskými orechmi. Takýto štart do nového dňa si môžete s naším receptom dopriať aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 hrnčeka (mleté) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2-3 hrnčeky |
|
1/4 ČL (alebo kardamóm) |
|
1/4 ČL |
|
1-2 ČL tekutý |
|
Na omáčku: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na podávanie: | |
|
|
posekané |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml. Do hlbšieho hrnca vysypeme mleté mandle spolu s ryžovou múkou. Zalejeme mliekom, pridáme škoricu, vanilku a za stáleho miešania privedieme k varu.
- 2
Potom znížime teplotu varenia a varíme opäť za stáleho miešania, až kým kaša nezhustne na požadovanú konzistenciu. Pokiaľ sa nám zdá príliš hustá, môžeme priliať ešte mlieko. Uvarenú kašu odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom primiešame tekutý med.
- 3
Do iného hrnca nasypeme umyté čučoriedky spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku. Privedieme k varu, znížime teplotu varenia a varíme až do zhustnutia. Počas varenia premiešavame.
- 4
Kašu nalejeme do misiek, na povrch dáme trochu čučoriedkovej omáčky, drobné ovocie a na sucho opražené posekané vlašské orechy.
Tiež kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu