Bezlepková mandľová kaša
Bezlepková mandľová kaša

Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

novalim - fotkanovalim, včera 07:00. Komerčný recept.
Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Foto: novalim

Ako začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku. Dnes sme si dopriali mandľovú kašu Zobraziť celý popisAko začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku. Dnes sme si dopriali mandľovú kašu so škoricou a vanilkou. Poliali sme si ju úžasnou čučoriedkovou omáčkou a posypali opraženými chrumkavými vlašskými orechmi. Takýto štart do nového dňa si môžete s naším receptom dopriať aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka (mleté)
1/2 hrnčeka
2-3 hrnčeky
1/4 ČL (alebo kardamóm)
1/4 ČL
1-2 ČL tekutý
Na omáčku:
1 a 1/2 hrnčeka
1 PL (nemusí byť)
2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
Na podávanie:
 posekané




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Do hlbšieho hrnca vysypeme mleté mandle spolu s ryžovou múkou. Zalejeme mliekom, pridáme škoricu, vanilku a za stáleho miešania privedieme k varu.

  2. 2

    Potom znížime teplotu varenia a varíme opäť za stáleho miešania, až kým kaša nezhustne na požadovanú konzistenciu. Pokiaľ sa nám zdá príliš hustá, môžeme priliať ešte mlieko. Uvarenú kašu odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom primiešame tekutý med.

  3. 3

    Do iného hrnca nasypeme umyté čučoriedky spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku. Privedieme k varu, znížime teplotu varenia a varíme až do zhustnutia. Počas varenia premiešavame.

  4. 4

    Kašu nalejeme do misiek, na povrch dáme trochu čučoriedkovej omáčky, drobné ovocie a na sucho opražené posekané vlašské orechy.

Diskusia k receptu