Recepty, kde je voda
Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások:
V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bezlepkové venčeky s chrumkavou vrstvou craquelin
Pali - víťaz show Pečie celé Slovensko 4 - si opäť navliekol zásteru a upiekol bezlepkové venčeky s chrumkavou craquelin vrstvou...
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto
Ak hľadáte jedno bezlepkové univerzálne medovníkové cesto, z ktorého si pripravíte množstvo vianočných koláčikov podľa svojej chuti a fantázie, ste na správnom mieste....
Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...
Krehké koláčiky v tvare hríbov
Krehké maslové koláčiky, ktoré svojím výzorom hneď padnú do oka....
Údené tofu „v náleve“ s majonézou a cibuľou
Údené tofu naložené v aromatickom octovom náleve, následne premiešané s majonézou, cibuľou a kyslou uhorkou....
Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....
Sterilizovaná cvikla s chrenom
Jeseň je veľmi vhodné obdobie na prípravu zdravej pochúťky na celý rok....
Broskyňový koláč s jemným krémom a ovocným želé
Koláč s krémom, broskyňami a tenkou vrstvou priehľadného želé. Dokonalý letný dezert.
Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...
Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom
Večer nachystáte a ráno si užívate tú úžasne lahodnú chuť.
Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...
Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice
hokkaido....
Domáca pizza na plechu bez miesenia
Do menšej misky nalejeme vlažnú vodu, vsypeme droždie, cukor a soľ.
Krémeš s piškótami
Príprava lístkových plátov: Rúru predhrejte na 190 °C (klasický ohrev) alebo 185 °C (teplovzdušný ohrev). Pripravte...
Makový zákusok s citrónovým pudingom
Svieži, ľahký, jemný zákusok, ktorý poteší a prekvapí chuťou.
Citrónovo-tvarohová bábovka
Maslo šľaháme cca 5minút do peny. Pridáme tvaroh, cukor, vanilkový cukor a kôru z...
Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...
Bezlepkové karamelové veterníky od majstra cukrára hotové raz-dva
Víťaz show Pečie celé Slovensko 4, Pali, prichádza s receptom na najlepší karamelový veterník...
Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti
plný šťavnatých jabĺk.
Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...
Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom
Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť....

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bezlepkové venčeky s chrumkavou vrstvou craquelin
Pali - víťaz show Pečie celé Slovensko 4 - si opäť navliekol zásteru a upiekol bezlepkové venčeky s chrumkavou craquelin vrstvou...
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto
Ak hľadáte jedno bezlepkové univerzálne medovníkové cesto, z ktorého si pripravíte množstvo vianočných koláčikov podľa svojej chuti a fantázie, ste na správnom mieste....

Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...
Krehké koláčiky v tvare hríbov
Krehké maslové koláčiky, ktoré svojím výzorom hneď padnú do oka....

Údené tofu „v náleve“ s majonézou a cibuľou
Údené tofu naložené v aromatickom octovom náleve, následne premiešané s majonézou, cibuľou a kyslou uhorkou....

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Sterilizovaná cvikla s chrenom
Jeseň je veľmi vhodné obdobie na prípravu zdravej pochúťky na celý rok....

Broskyňový koláč s jemným krémom a ovocným želé
Koláč s krémom, broskyňami a tenkou vrstvou priehľadného želé. Dokonalý letný dezert.

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...

Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom
Večer nachystáte a ráno si užívate tú úžasne lahodnú chuť.

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...

Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice hokkaido....

Domáca pizza na plechu bez miesenia
Do menšej misky nalejeme vlažnú vodu, vsypeme droždie, cukor a soľ.

Krémeš s piškótami
Príprava lístkových plátov: Rúru predhrejte na 190 °C (klasický ohrev) alebo 185 °C (teplovzdušný ohrev). Pripravte...

Makový zákusok s citrónovým pudingom
Svieži, ľahký, jemný zákusok, ktorý poteší a prekvapí chuťou.

Citrónovo-tvarohová bábovka
Maslo šľaháme cca 5minút do peny. Pridáme tvaroh, cukor, vanilkový cukor a kôru z...

Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...
Bezlepkové karamelové veterníky od majstra cukrára hotové raz-dva
Víťaz show Pečie celé Slovensko 4, Pali, prichádza s receptom na najlepší karamelový veterník...

Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti plný šťavnatých jabĺk.

Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...

Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom
Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť....
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje