Vňať petržlenová

Vňať petržlenová ako ingrediencia v receptoch:

  • Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Fattoush (fatuš)

    Fattoush (fatuš)

    Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale i Turecko). Hlavní složkou je pita chleba (lze upéct, je jednoduchý), rajská jablíčka, okurka, listová zelenina a...

  • Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z mojich obľúbených hokaido receptov.

  • Plnený baklažán (fotorecept)

    Plnený baklažán (fotorecept)

    Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi.

  • Uhorkové gazpacho

    Uhorkové gazpacho

    Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.

  • Begova čorba (fotorecept)

    Begova čorba (fotorecept)

    Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu s vojakmi Osmanskej ríše a už tam aj ostalo. Pre tých čo nevedia: Beg-titul prvých troch vládcov Osmanskej ríše, až neskôr...

  • Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky a zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa sparili a ľahko šúpali.

  • Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami (fotorecept)

    Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami (fotorecept)

    Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, rychle připravené a chuťově výtečné jídlo.

  • Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.

  • Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky...

  • Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Sviečkovica s chimichurri omáčkou

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.

  • Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom (fotorecept)

    Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom (fotorecept)

    Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa pýšila svojim variantom „šunkoflekov“. Moje deti, neskôr aj vnúčence, si ju v rannom veku vždy „vyžobronili“ aj v mojom...

  • Slaná torta k 25 narodeninám pre vnuka (fotorecept)

    Slaná torta k 25 narodeninám pre vnuka (fotorecept)

    Vnúčik mal krásnych 25 rokov a keďže sme mali pred týždňom svadbu a zákuskov bolo až až tak som mu dnes urobila slanú tortu 25-ku.

  • Morčacia polievka s domácimi cestovinami a mäsom

    Morčacia polievka s domácimi cestovinami a mäsom

    Môže byť nedeľa bez dobrej polievky, v ktorej sú domáce cestoviny... ?????

  • Mrkvová krémová polievka

    Mrkvová krémová polievka

    Ak ma niečo naozaj v kuchyni baví, tak je to skúšanie chutí. Polievka môže zakaždým chutiť úplne inak. Táto chutí výborne vďaka bazalke, smotane a pomalému restovaniu mrkvy na cibuľke. Kto je polievkový typ,...

  • Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď halušky, alebo „aspoň” raňajkovú praženicu „podľa mňa” a samozrejme s čerstvými hubami. Variant využitia zvyšku šunky, v kombinácii so...

  • Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.

  • Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.

  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke (fotorecept)

    Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke (fotorecept)

    Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z kategórií malých javiskových foriem, s prednesom vlastnej paródie na množstvo variantov rcp mletého mäsa v zariadeniach verejného stravovania. Nuž a...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist