Vňať petržlenová

Vňať petržlenová ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát so surimi tyčinkami

    Šalát so surimi tyčinkami

    Po dlhom čase som sa rozhodla pridať recept... Vymýšľam niečo fajné na silvestrovský stôl a podaril sa mi veľmi fajnučký šalát, tak som sa rozhodla hodiť ho sem... Snáď niekoho inšpirujem. ...

  • Recept bez obrázku

    Pravá bavorská knedľa

    Bavorská, a takmer totožná rakúska žemľová knedľa sa hodí aj na vianočný stôl. K pečenému mäsu, ku kačke, paprikášu, segedínu. a absolútna špička - ku kuriatkam na smotane, ale dobré sú...

  • Recept bez obrázku

    Bavorská knedľa

    Bavorská knedľa, tak ako ju poznám a robím ja.

  • Recept bez obrázku

    Cesnakový dresing trochu inak

    Cesnakový dressing trochu inak.

  • Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

    Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

    V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v kupovanej vegete. Každý si...

  • Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu (fotorecept)
  • Voňavá morčacia roláda

    Voňavá morčacia roláda

    Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky....

  • Tabouleh

    Tabouleh

    Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže ľahké jedlo.

  • Vianočná hríbovica

    Vianočná hríbovica

    Bol som obdarovaný pohárom sušených húb do kapustnice, ale časť som odobral a použil na moju obľúbenú polievku. Idú Vianoce, a v niektorých rodinách sa táto polievka podáva počas štedrovečernej večere, takže môže poslúžiť aj...

  • Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

  • Fašírky z balkánskeho syra (fotorecept)

    Fašírky z balkánskeho syra (fotorecept)

    Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.

  • Kuracia mliečna kyslá polievka (fotorecept)

    Kuracia mliečna kyslá polievka (fotorecept)

    Túto polievku varieva moja mama už ako sa pamätám. Má ju v pamäti od svojej babky z Maďarska :-) Výborná a jednoduchá.

  • Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)

    Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)

    Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 20 minút.

  • Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom.

  • Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 20 minút do...

  • Recept bez obrázku

    Cesnačka ostrá ako nôž

    Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ale nič podobné tej mojej. Pozor, je to pre skutočných cesnakových maniakov, kto to chce menej cesnakové, nech...

  • Recept bez obrázku

    Kapr po jihočesku

    Tento recept na stránkách Varechy věnuji @Monty469. Milé kamarádce, přítelkyni, které manžel rybár chytí dostatek rybích zásob. Čerpáno z knihy Česká kuchyně tradiční i dnešní, sváteční i všední, autorky Juliana A. Fialová,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist