Pstruh pečený s maslom a bylinkami
Očisteného pstruha dostala dcéra od kamaráta rybára, ktorý ho chytil počas sezóny na rieke Poprad.
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Takže očistenú rybu pekne okorenila, osolila, vložila jej dovnútra maslo, trochu kôpru a stonku petržlenovej vňatky a zabalila poriadne do alobalu.
-
2
Na pekáči dala do nahriatej rúry piecť na 180 stupňov cca 15-20 minút. Potom ho obrátila a na druhej strane takisto piekla 15-20 minút. Vyberieme z rúry a skontrolujeme.
- 3
Upečeného pstruha každý si môže pokvapkať čerstvou citrónovou šťavou na tanieri aj poliať výpekom z ryby. Prílohu sme mali čerstvý mix šalát bez ochucovania.
Tiež pečený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu