Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou fotorecept
Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok. Ak ale nemáte radi bataty, kľudne ich nahraďte zemiakmi.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pstruha obalíme v zmesi mletej papriky, rasce, bieleho korenia a soli.
-
2
Dáme ho do pekáčika, kde sme predtým roztopili maslo. Vložíme do rúry a na 180 °C pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti pstruha). V polovici pečenia pstruha otočíme.
-
3
Batat očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Potom popučíme, pridáme nasekanú vňať a premiešame.
-
4
Na oleji na panvici opekáme asi 7-8 minút na strednom ohni celé strúčiky fazuliek, pričom ich často premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme.
-
5
Pstruha podávame s batatovou kašou a fazuľkami.
Diskusia k receptu