Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:34
Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept)
Foto: tejaja

Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok. Ak ale nemáte radi bataty, kľudne ich nahraďte zemiakmi.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
50 g
150 g
2 strúčiky
1 PL
1 zarovnaná PL
1 zarovnaná PL




Postup

  1. 1

    Pstruha obalíme v zmesi mletej papriky, rasce, bieleho korenia a soli.

    Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme ho do pekáčika, kde sme predtým roztopili maslo. Vložíme do rúry a na 180 °C pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti pstruha). V polovici pečenia pstruha otočíme.

    Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Batat očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Potom popučíme, pridáme nasekanú vňať a premiešame.

    Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji na panvici opekáme asi 7-8 minút na strednom ohni celé strúčiky fazuliek, pričom ich často premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme.

    Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pstruha podávame s batatovou kašou a fazuľkami.

Diskusia k receptu