Víno biele polosladké

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Recepty, kde je víno biele polosladké

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Rizoto à la Carbonara

Hlavné jedlá

Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

prazdny

Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone

Dezerty

Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.

prazdny

Ryža s rebierkami a artičokmi

Bravčové mäso

Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

prazdny

Treska pečená na rozmaríne

Hlavné jedlá

Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole....

prazdny

Králik na víne a cesnaku

Hlavné jedlá

Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...

prazdny

Rýchla ryža na spôsob bolognese s vajíčkom

Hovädzie mäso

Koľkokrát ste varili bolonské špagety? A koľkokrát ste varili ryžu? Vyskúšajte skombinovať tieto dva recepty a pripravte si jednoduchú a rýchlu ryžu bolognese s vajíčkom....

prazdny

Vyprážaná špargľa v cestíčku

Bezmäsité jedlá

Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

prazdny

Vajce Benedikt

Večera

Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

prazdny

Naše špagety carbonara

Cestoviny

Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak...

prazdny

Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k...

prazdny

Zelerový krém s restovanou červenou repou

Večera

Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.

prazdny

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou

Slané chuťovky

Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

prazdny

Tokáň z bravčového mäsa

Bravčové mäso

Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

prazdny

Bryndzové mafiny s chia semienkami

Slané chuťovky

Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové...

prazdny

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane

Hlavné jedlá

V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

prazdny

Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou

Hlavné jedlá

Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na...

prazdny

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

prazdny

Špargľová polievka s mäsovými guľôčkami

Večera

Z domácej špargľovej polievky môžete pripraviť výdatné jedlo, keď ju dotvoríte mäsovými guľôčkami s karí korením....

prazdny

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

prazdny

Domáca cibuľačka

Večera

Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule...

prazdny

Eszterházy hovädzie z tlakového hrnca

Hovädzie mäso

Už dávno som ho mala v pláne. Prešla som si niekoľko receptov, kým som sa...

prazdny

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne

Cestoviny

Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

prazdny

Bravčové stehno na spôsob stroganov

Bravčové mäso

Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.