Recepty, kde je tymián
Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...
Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke
Hrušky očistíme, nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.
Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...
Mesačné paradajky
Myslim, ze original recept je od Nigella Lawson vyskusala som a su vynikajuuuuce. Vyborne sluzia ako zaleninova...
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Zapekané mleté rezne so šťavou
trošku iný spôsob prípravy mletého mäsa, než otrepané vyprážané fašírky... recept je veľmi jednoduchý a chutný.
Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....
Pečené kura so slaninou a Coffee Spice Rub
Trochu som sa motala na internete a bola som prekvapená, koľko receptov s použitím kávy sa...
Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi
Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu
Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...
Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa...
Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky,
pstruhy, ...
Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, ...
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...
Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...
Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce
Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.
Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...
Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...
Ostriež s miešanou zeleninou
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...

Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke
Hrušky očistíme, nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.

Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...

Mesačné paradajky
Myslim, ze original recept je od Nigella Lawson vyskusala som a su vynikajuuuuce. Vyborne sluzia ako zaleninova...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Zapekané mleté rezne so šťavou
trošku iný spôsob prípravy mletého mäsa, než otrepané vyprážané fašírky... recept je veľmi jednoduchý a chutný.

Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....

Pečené kura so slaninou a Coffee Spice Rub
Trochu som sa motala na internete a bola som prekvapená, koľko receptov s použitím kávy sa...

Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi
Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa...

Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...

Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...

Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...

Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...

Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, ...

Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...

Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...

Ostriež s miešanou zeleninou
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...