Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvou fotorecept
Foto: egreska
Postup
-
1
Sušene dubáky namočíme do vody.Mäso nakrajame ,naklepeme,osolíme (mierne) a okoreníme.
-
2
Na mäso dame platok slaniny,namočene a vyžmýkané huby a trošku nasekanej cibule.
-
3
Rolku zabalíme a spevníme špáradlom.
-
4
Cibulu orestujeme (ja som dala aj trošku slaninky ,čo mi zostalo) .
-
5
Rolky nechame zatiahnut a podlejeme vodou.Dusíme v tlakovom hrnci asi hodinku do mäkka.
-
6
Vyberieme na tanier.
-
7
Šťavu zahustíme mukou alebo instantným prípravkom.Nechame prevriet a mäso vložíme späť.
-
8
Rozpustíme si kusok masla,pridame nasekany cesnak a orestujeme.Pridame zamrazený špenat a podusíme .
-
9
Zemiaky uvaríme do mäkka,zlejeme vodu a pridame maslo a mlieko.Popučíme.
-
10
Vmiešame špenát.
-
11
Osolíme,okoreníme,nastruhame muškatový oriešok a zamiešame .Hustotu si zvolte ,aku máte radi.Ja som teraz schvalne nechala kusky zemiakov,nemixovala som ich na hladku kašu.
-
12
Kaša je hotová.
-
13
Mrkvu uvaríme do polomäkka.Ja som mala z polievky.Na panvičke si rozpustíme kusok masla,pridame mrkvu,trošku medu a tymián.(možno trošku soli) Nechame skaramelizovat.
-
14
Dobrý obed ,možno aj trošku sviatočný :-))
Diskusia k receptu