Tento recept som objavila niekde na nete, patrí do talianskej kuchyne. V lete som ho robievala často z cukín, ktoré sa nám urodili Zobraziť celý popisTento recept som objavila niekde na nete, patrí do talianskej kuchyne. V lete som ho robievala často z cukín, ktoré sa nám urodili v záhrade. teraz som si mladé cukiny kúpila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cukinu si ošúpeme a nakrájame na kocky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájaný malý kúsok údenej slaniny. Slaninu tam pridáme len malé množstvo, aby ochutila olej ale aby nepotlačila chuť zeleniny s bylinkou. Raz som tej slaniny dopriala viac a nebolo to ono. :-)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridáme cukinu a restujeme na silnom ohni asi 5 - 7 minút za občasného miešania do zlatista, ale aby príliš nezmäkla.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pridáme čerstvo pomleté čierne korenie,nešetríme ním :-) soľ a čerstvý tymián. ( ja som použila aj sušený, lebo toho čerstvého už v záhrade veľa
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Jedlo odstavíme z platne a dochutíme šťavou z citróna. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo s chlebom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


dúfam, že Vám bude chutiť tento recept ako mne
ošúpala som ich škrabkou, aby mi čo najviac z nich zostalo
ale vidieť, že nečítate komentáre iných, lebo som to už vysvetlila :-)