Foto: dida99
Tento recept som objavila niekde na nete, patrí do talianskej kuchyne. V lete som ho robievala často z cukín, ktoré sa nám urodili Zobraziť celý popisTento recept som objavila niekde na nete, patrí do talianskej kuchyne. V lete som ho robievala často z cukín, ktoré sa nám urodili v záhrade. teraz som si mladé cukiny kúpila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukinu si ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
2
Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájaný malý kúsok údenej slaniny. Slaninu tam pridáme len malé množstvo, aby ochutila olej ale aby nepotlačila chuť zeleniny s bylinkou. Raz som tej slaniny dopriala viac a nebolo to ono. :-)
-
3
Pridáme cukinu a restujeme na silnom ohni asi 5 - 7 minút za občasného miešania do zlatista, ale aby príliš nezmäkla.
-
4
Pridáme čerstvo pomleté čierne korenie,nešetríme ním :-) soľ a čerstvý tymián. ( ja som použila aj sušený, lebo toho čerstvého už v záhrade veľa
-
5
Jedlo odstavíme z platne a dochutíme šťavou z citróna. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo s chlebom.
dúfam, že Vám bude chutiť tento recept ako mne
ošúpala som ich škrabkou, aby mi čo najviac z nich zostalo
ale vidieť, že nečítate komentáre iných, lebo som to už vysvetlila :-)