Foto: jatanika
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, droždia, vody, soli a roztopenej vlažnej masti vymiesime cesto.
-
2
Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
3
Pripravíme si suroviny na plnku.
-
4
Cibuľu a slaninu nakrájame a trochu vyškvaríme. Necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s tvarohom, vajíčkom, tymiánom, soľou a korením. Primiešame cibuľu so slaninou.
-
5
Vykysnuté cesto dáme do vymastenej väčšej okrúhlej koláčovej formy alebo na menší plech.
-
6
Navrstvíme plnku.
-
7
Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Diskusia k receptu