Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu

pusta - fotkapusta, 3. marca 2011
Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Foto: pusta

Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie mäso, nemá u nás tradíciu ako iné prílohy. Zobraziť celý popisTáto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie mäso, nemá u nás tradíciu ako iné prílohy. Poznám veľa variant jeho prípravy, od pečeného pudingu v pekáči, až po tento, ktorý vkladám.

8
porcií
30 + 6 h odpočinutie minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

150 g
2 ks
200 ml, studené
1 štipka, sušený
1 štipka
8 PL, vypečená
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, soľ, soda bicarbonu, tymián a všetko spolu premiešame Do múky uprostred spravíme jamku a vyklepneme do nej vajcia. Pomaly prilievame studené mlieko a poctivo rozmiešavame, aby v ceste neboli žiadne hrudky.

  2. 2

    Cesto necháme 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote. Do silikonových formičiek dáme po 1 PL vypečenej šťavy z hovädzej pečene a 3-4 PL odpočinutého premiešaného cesta. Pečieme v trúbe rozpálenej na 220 stupňov 20 minút.

  3. 3

    Podávame k pečenému hovädziemu mäsu ako prílohu.

Diskusia k receptu

marianne69
...poznam,kupujem pravidelne,mame ho velmi radi, uz par dobrych receptov tu nan je,ale vyskusam urcite aj tento tvoj...(KK)
lucylee
no, tak na toto sa chystám už dlho, vďaka za recept
evanaaa
Keď tak pozerám na zloženie cesta ( pozrela som aj Egreškino), je to vlastne zmes na palacinky, len sa neleje na placku, ale dáva do vyšších nádob. No, a ochutí sa. Jedla som také už hotové menu, ktoré sa prihrieva v mikrovlnke a hútala som, čo a z čoho ten puding je. To by bolo to najľahšie, horšie je dobre prepiecť mäso v rúre a nevysušiť. Preto je dobré dať ho do kuchty, a potom dopiecť v rúre.
pusta
evanaaa, podobá sa palacinkovému cestu, ale predsa je to iné, ale práve príprava pudingu , rep. jeho pečenie má svoje úskalia, často sa nepodarí, skôr to mäsko je ľahšie upiecť. všetko má svoje finessy a technologiu, napísala som to tak, ako to robila pani Ester Fuszeres,nie je to môj rp a mala som obavy, či sa to podarí, ale vyšlo to.
pusta
egreska, každý máme svoj spôsob, toto nie je môj rp, uviedla som ho tak, ako som to videla robiť autorku a ako ho napísala ona sama,a podarilo sa,
pusta
marianne69, pozerala som si tie recepty,páčili sa mi, ale ani jeden nebol zhodný s týmto, odskúšala som ho a môžem len odporučiť. dakujem
honestka
PO objaveni tejto prilohy sme boli za cas do nej zblazneni. castym robenim som zistila ze staci, ked cesto oddychovalo 1/2 hodinu, tiez som ho nikdy nenechala stat dlhsie ako tie 2 hodiny a vzdy vyskocili a piekli sa rovnako. takze by som povedala, ze tento puding viacej zalezi od muky ako od cohokolvek ineho a horucej rury. Mozno by som podtkla este to, ze v specialnych nadobach na "popovers" alebo plechovych mufinkach je pre mna lepsi ako v silikonovej forme.
a skusila som ich s poznamkou od "nasho kuchara@nbert " a stoji zato.
= dlho som ho nerobila, naucila ma ho anglicanka a tu je moj rcpt.:
 varecha.pravda.sk/recepty/yorkshire-pudding-alebo-popover...
jarunka
Tak toto sa chystam uz davno urobit. Nejak som nemala odvahu, hoci moja ang. kamaratka ma vzdy povzbudzovala. Ja som si na nom radsej pochutila u nej na navsteve s vybornym hovadzim :-)
pusta
jarunka, ani ja som nemala odvahu, ale dodržala som všetky pokyny autorky-šéfkuchárky - a podarilo sa.
pusta
honestka, videla som tvoj recept, než som vložila tento, mám vo zvyku si obyčajne pozrieť podobné prípravy, aby som nedala to isté, nuž a ked to bolo aj v princípe odlišné, tak som vložila aj tento.
tatranka
No čo na to povedať,? Ohromné.Tiež skúšam,ako sa dajú využiť silikonové košíčky.
pusta
milá @tatranka , som veľmi rada, aj ja hľadám možnosti, kde môžem silikonové košíčky využiť a ty si mi dala niekoľko úžasných spôsobov.
dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia