Foto: oco
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme nakrájame na mesiačiky,osolíme pridáme celú rascu a trochu oleja premiešame a dáme zakryté alobalom piecť do vyhriatej rúry.
-
2
Bravčovú krkovičku si nakrájame na rezne,vyklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme prelisovaným cesnakom a plnotučnou horčicou
-
3
Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme horčicovou stranou a potom obrátime.Vyberieme a odložíme na teplé miesto.Do výpeku podľa potreby pridáme olej a osmažíme pokrájanú cibuľu do sklovita.
- 4
Asi po 20 minutách vyberieme zemiaky s rúry,odokryjeme a pridáme mäso a cibuľu s výpekom,posypeme tymiánom a podlejeme 100ml horúcej vody.Opäť prikryjeme a dáme späť do rúra piecť
- 5
Po 30 minutách keď je mäso mäkké ,vyberieme pekáč s rúry na mäso dáme plátky udeného eidamu a na kolieska na krájané paradajky,ktoré potrieme v oleji rozmiešanou vegetou.Dáme nezakryté zapiecť do rúry.Dobrú chuť.
- 4
Diskusia k receptu