Pikantné srdce na smotane fotorecept

amelie - fotkaamelie, 9. februára 2011
Pikantné srdce na smotane (fotorecept)
Foto: amelie

Trochu som pozmenila recept starej mamy, mám rada výraznejšie chute.

4
porcie

Suroviny

800 g
4 ks
4 ks
4 strúčiky
2 čl
4 pl
4 vetvičky, čerstvý
50 ml, alebo vodka
200 ml
1 pl
1 pl
1 pl, alebo sambal oelek
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, potom ich scedíme a necháme vychladnúť.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, zo sŕdc odkrojíme mastné časti a mäso pokrájame na plátky.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme srdcia, mletú sladkú papriku, zmes 4 korení (ak ju nemáme, zmiešame a v mažiariku podrvíme muškátový oriešok, zázvor, kardamóm a koriander) a premiešame.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou a prikryté dusíme 25-30 minút, kým srdcia nezmäknú.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso mäkké, primiešame ošúpané paradajky pokrájané na kocky a dusíme ešte 10 minút.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme bielym rumom alebo vodkou, premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Za stáleho miešania necháme zovrieť, znížime teplotu a keď omáčka zhustne, jedlo odstavíme z ohňa. Vmiešame lístočky tymiánu a podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.

    Pikantné srdce na smotane (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

baculata
Toto jedlo ako stvorené pre mojho manžela.Uložila som a niekedy sksim, len neviem kde kupim zakladnu surovinu, malo robím vnútornosti.
evanaaa
Baculata, v Kauflande napríklad, tam mali srdiečka aj nedávno, no mávajú aj v Bille. Robím asi tak raz do roka, ale jednoduchšie, bez tých korenín a paradajok a aj alkoholu.
bzuky
Mne by to chutilo aj bez toho alkoholu
amelie
alkohol sa úplne vyparí, je tam iba na zjemnenie. Nenafúkali by ste nijaké promile:-) Ale nemusí tam byť, dokonca to ide aj bez zátrepky.
tetuska
to sú staré recepty, ešte z mojich detských čias, napr. také pľúcka na smotane s knedľou, dnes by mi to deti nejedli, tie sú hranolkové a majú najradšej kuracie prsia, palacinky, ale ja si to kľudne uvarím, keď sa im nepáči, nech nejedia...
tetrisss
Milujem srdcia na akykolvek sposob, aj cela moja rodina, len tak na okraj, jest som sa ich naucila vdaka nasmu psovi-vlciakovi, kedze moj otec ho mal ako tretie dieta, kupoval mu za socializmu lacne srdcia a dusil riadne ako pre ludi a mne to naramne zachutilo.
peter64
To je fajn recept nabudúce si ho ja zasa robievam sote po maďarsky mám ho aj tu na vareche vyskúšajte a pre baculku normálne v mäsiarstve ja to tam väčšinu kupujem.
lupto
Milujem srdcia. No z rumom som ich ešte nejedol.
Vyskúšam určite to bude chuťit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia