Foto: amelie
Trochu som pozmenila recept starej mamy, mám rada výraznejšie chute.
porcie
Suroviny
800 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 čl |
|
4 pl |
|
4 vetvičky, čerstvý |
|
50 ml, alebo vodka |
|
200 ml |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
1 pl, alebo sambal oelek |
|
|
|
1-2 ks |
|
Postup
-
1
Srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
-
2
Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, zo sŕdc odkrojíme mastné časti a mäso pokrájame na plátky.
-
3
Na oleji speníme cibuľu, pridáme srdcia, mletú sladkú papriku, zmes 4 korení (ak ju nemáme, zmiešame a v mažiariku podrvíme muškátový oriešok, zázvor, kardamóm a koriander) a premiešame.
-
4
Podlejeme vodou a prikryté dusíme 25-30 minút, kým srdcia nezmäknú.
-
5
Keď je mäso mäkké, primiešame ošúpané paradajky pokrájané na kocky a dusíme ešte 10 minút.
-
6
Podlejeme bielym rumom alebo vodkou, premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou.
-
7
Za stáleho miešania necháme zovrieť, znížime teplotu a keď omáčka zhustne, jedlo odstavíme z ohňa. Vmiešame lístočky tymiánu a podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.
Vyskúšam určite to bude chuťit.