Kačica na mede a víne z červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Tak tento recept je pre ozajstných gurmánov a fajnšmekrov. (čiže asi pre všetkých)
Suroviny
1 ks |
|
100-200 g |
|
30 g |
|
1 hrsť |
|
podla chuti |
|
300 ml |
|
100 g |
|
200 ml |
|
1 hlávka |
|
150 g |
|
250 g |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
asi 2-3 PL, domáca |
|
70-80 g,sušené |
|
500 g, uvarené v šupke |
|
100-150 g |
|
2-3 ks |
|
60-80 g |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
1.Očistenú kačicu dôkladne osolíme z vonku aj z vnútra,okoreníme mletím korením,tymianom,kmínom a prelejeme medom. 2.vložíme do pekáča podlejeme červeným vínom,vodou a necháme na noc odležať. 3.po odležaní pečieme pri 200 stupňoch asi 20 min.potom kačicu zakryjeme alobalom alebo pekáčom a pečieme asi 2 hod. pri 165-170 stupňoch.V priebehu pečenia kačicu podlievame výpekom aj vínom podla potreby. Pred koncom pečenia odklopíme pekáč(alebo alobal) a dopekáme do zlatova!
- 2
Dusená červená kapusta. 1.Na masti opečieme cibuľku do sklovita a pridáme nakrájanú na slížiky červenú kapustu prisypeme cukor a necháme jemne skaramelizovať.Pridáme nakrájané sušené slivky podlejeme trochu vodou a octom a dusíme do mäkka. 2.Pred dokončením pridáme nastrúhané jablká a krátko podusíme dochutíme solou prípadne octom a cukrom.
- 3
Zemiakové knedle. 1.Zemiaky olúpeme a nastrúhame (alebo si ich prelisujeme) pridáme hrubú múku,vajíčko, majoránku, a orestovanú slaninku,sol a čierne mleté korenie. (môžeme pridať aj 2-3 stručky cesnasku potom budeme mať cesnakové knedle) 2.Cesto si dôkladne a rýchle vypracujeme,vytvoríme si valčeky ktoré varíme 15-20min v mierne osolenej vode.(môžeme ich robiť aj na pare) 3.Po vychladnutí ich krájame ako klasickú knedľu Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu