Bourguignon

pacun110 - fotkapacun110, 6. januára 2011

Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna,tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-

Suroviny

1 kg
400 gr
400 gr
1 liter




Postup

  1. 1

    – do misky naukladám kolieskavú cibuľu,na väčšie kusy nakrájané mäso a kolieskavú mrkvu.Posolím,okorenmí,potymiánujem a pobobkolistujem.Zalejem litrom červeného vínka a nechám 24 hodín tak!Potom víno zlejem,ale nevylejem a jednotlivé ingrediencie rozdelím.Rozškvarím slaninu,na nej tú cibuľu,pridám mäso a nekoniec mrkvu.Zalejem to tým vínom a 3 hodinky pozvoľna dusím.Ale,keďže mám Papiňák,tak stačí hodinka.A zjem to z čiernym chlebíkom!!!Jááááj!

Diskusia k receptu

remcula
Hmm, takže takový gulášek? Může být skvělý!!
frezia68
Až liter????, Ale určiťe by mi chutil,guláš na rôzne spôsoby,hoci naj.....je pre mňa z móčingu-nožiny-lábsaru,či klišky :-)))
pipina222
tak taketo je to jednoduche? :) oki, este si musim kupit ten papinak.
evanaaa
Už som si myslela, že je to varená burgyňa - kŕmna repa, ale to pochádza asi z francúzštiny, nie? S vínom som ešte nejedla mäso, ani nič iné, neviem, ako by nám to šmakovalo, keď alkohol nepijeme, ale asi je to dobré.
sovka62
Mhm, tak takto áno. Receptík ako vyšitý (aj keď by mi bolo ľúto pchať ho do papiňáku, radšej by som si tie tri hodinky počkala, myslím, že niekedy je vhodné si počkať). Tá kombinácia surovín bude veľmi chutná. Manžel má hovädzinu rád, tak ho niekedy prekvapím.
pacun110
víno varom stráca akýkoľvek alkohol a ostane len chuť a vôňa!Vrelo odporúčam aj tým čo alkohol nemajú radi.Chuť a vôňa je neopakovateľná!!!
evanaaa
Pacun110, keď už to ty hovoríš.....Mimochodom, nasmiala som sa dosť pri čítaní tvojho profilu....pekný huncút. Prepáč, ak som to prešvihla....
pacun110
nič si neprešvihla,neboj sa!Ja to tu beriem ako trochu aj zabaviť receptovchtivých ľudí!!Nie len stroho napísať recept!Mám rád dobré jedlo a kvalitnú zábavu...
jarunka
Tak toto je nieco pre mojho zata. Dam mu recept a moze si ho uvarit aj sam :-)). Tiez rad vari.
dida99
po prečítaní Tvojich receptov a profilu som si Ťa pridala k mojím obľúbeným :-)))
dúfam, že ešte pridáš veľa receptov s vtipným komentárom :-)
sunajn
Konečne normálny recept! No vidíš, že to ide... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia