Pečený vianočný kapor v mise
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 23. decembra 2010
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 23. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
1 ks |
|
trochu |
|
trochu |
|
40 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 ks , biela |
|
1 ks, uvarená |
|
1/2 ks malej predvarenej |
|
|
|
varené alebo pečené |
|
Postup
-
1
Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké zárezy, potrite ich cesnakom rozotretým so soľou, posypte tymianom, zakvapkajte šťavou z polovičky citróna a nechajte pol hodiny odležať.
- 2
Potom ich obaľte v hladkej múke a opečte rýchlo z oboch strán na oleji na panvici. Zapekaciu misu vymažte maslom, podlejte vínom, posypte nakrájanou a na masle zľahka opraženou cibuľou, rozložte do nej porcie ryby.
- 3
Na porcie položte vločky masla, posypte ich korením, zakvapkajte druhou polovičkou citróna a zapekajte v rozohriatej rúre 10–15 minút. Ozdobte mrkvovými a cuketovými hviezdičkami, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Kapra môžete obložiť zemiakmi alebo ich servírovať osobitne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu