Pečený vianočný kapor v mise

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 23. decembra 2010
Pečený vianočný kapor v mise
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
1 KL
1 ks
 trochu
 trochu
40 g
50 ml
1 ks
1 ks , biela
1 ks, uvarená
1/2 ks malej predvarenej
 varené alebo pečené




Postup

  1. 1

    Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké zárezy, potrite ich cesnakom rozotretým so soľou, posypte tymianom, zakvapkajte šťavou z polovičky citróna a nechajte pol hodiny odležať.

  2. 2

    Potom ich obaľte v hladkej múke a opečte rýchlo z oboch strán na oleji na panvici. Zapekaciu misu vymažte maslom, podlejte vínom, posypte nakrájanou a na masle zľahka opraženou cibuľou, rozložte do nej porcie ryby.

  3. 3

    Na porcie položte vločky masla, posypte ich korením, zakvapkajte druhou polovičkou citróna a zapekajte v rozohriatej rúre 10–15 minút. Ozdobte mrkvovými a cuketovými hviezdičkami, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Kapra môžete obložiť zemiakmi alebo ich servírovať osobitne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia