Foto: elekra
Doma máme radi kuracie mäso a tak si z neho vymýšľam recepty sama. Zatiaľ boli všetky jedlé
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na polcentimetrové kolieska. Vyložíme nimi plech a trošku posolíme.
-
2
Na cibuľu poukladáme vykostené kuracie stehná, ktoré si ochutíme grilovacím korením, majoránkou, bazalkou a tymiánom. Na pripravené stehná dáme vločky masla, podlejeme olejom a vodou. Ak má niekto rád slanšie jedlá, múže všetko trochu posoliť.
-
3
Pekáčik prikryjeme alobalom a všetko dáme piecť do vyhriatej trúby ( na 200 stupňov cca 45 min), po 15 minútach znížime teplotu na 175 stupňov.
-
4
Pred dokončením necháme mäsko odokryté zapiecť, asi tak 10-15 minút.
-
5
Hotové podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.
Diskusia k receptu