Foto: oco
Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.
porcie
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
500 g, prípadne hovädzoe |
|
2 ks |
|
na namočenie pečiva |
|
100 g, v črievku |
|
150 g, dusená |
|
150 g, tenké plátky |
|
2 ks |
|
čerstvá |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 ks,strúčiky |
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.
- 2
Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.
- 3
Ukladáme šunku a syr.
- 4
Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.
- 5
Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia
- 6
Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.
- 2
@ursula 4,@ketty3811 ,@viera1 ,@zinnajdha pridal som hlavnú fotku čo som zabudol urobiť na začiatku.