Pečený bravčový bôčik s piperade
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 31. januára 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 600 g |
|
| 100 g |
|
| 25 g |
|
| 2 g |
|
| 1 g |
|
| čerstvé (rozmarín, tymian) |
|
| Piperade: | |
| 0,3 kg (na tenké plátky) |
|
| 0,3 kg (na tenké plátky) |
|
| 0,15 kg (malé kocky) |
|
| 1 ČL, strúhaný |
|
| 2 ČL, nasekaný |
|
| 1 ČL, nasekané |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s kosťou vykostíme ešte pred pečením. Mäso osolíme, okoreníme a dáme do pekáča kožou dole. Cibuľu nakrájame na plátky, cesnak roztlačíme a pridáme k mäsu aj s bylinkami. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rúry. Teplotu znížime na 140 oC, pečieme tri hodiny.
- 2
Vyberieme, otočíme a pečieme ďalšiu hodinu, podľa potreby aj dlhšie, záleží na hrúbke mäsa. Po upečení necháme vychladnúť (najlepšie aj v chladničke), aby sa nám lepšie krájalo. Narežeme na plátky a tie ešte môžeme opiecť na panvičke, aby sme získali chrumkavé kúsky.
- 3
Piperade: na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, tymian, ančovičky a restujeme ďalšie dve minútky. Pridáme nakrájanú papriku, osolíme, zakryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút. Odkryjeme a varíme ešte chvíľu, aby sa šťava odparila.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu