Kuracie stehná a klobáska s ryžou- eintopf fotorecept
Foto: oco
Ak nám klasické kuracina lezie "hore krkom" tak pri varení prejdeme na trošku inú chuť a chuťové papily si prídu na svoje.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, vykostené bez kože |
|
60 g, štiplavá |
|
1 ks, veľká |
|
200 g |
|
500 ml |
|
400 ml, tmavá s konzervy |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci na sucho z oboch strán opečieme kuracie stehná nakrájané na rezance a kolieska templárskej klobásky a necháme spolu smažiť.Keď mäso a klobáska pustia šťavu tak ich vyberieme.
-
2
Do výpeku pridáme trochu oleja a dáme smažiť cibuľu.Keď cibuľa ide do zlatista pridáme ryžu dobre premiešame a chvíľu spolu pražíme,následne pridáme mäso a nakoniec vývar a spolu dusíme.
-
3
Keď je ryža polomäkká pridáme ocedenú a opláchnutú fazuľu,pokrájané olivy,dochutíme a dovaríme.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu