Recepty, kde je tymián
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme
sprudka na rozpálenej panvici s olejom
z jednej aj druhej strany, dáme...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme
nadrobno posekanú šalotku a cesnak.
Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané
huby, podusíme...
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale –
jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy.
Dodnes sa toho neviem...
Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom.
Zlejeme, pridáme maslo a premiešame.
Na panvici orestujeme na...
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme.
Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky
nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme,
postupne k nim pridávame všetky ostatné
suroviny. Nakoniec všetko spolu...
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej
spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným
mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo
a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody
zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto,
ktoré necháme aspoň...
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky,
potrieme olivovým olejom, pridáme
soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu
a...
Bylinková marináda
Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do
sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici
orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm
hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel,
zalejeme červeným vínom...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej
masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným
vínom. Redukujeme, kým...
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme
a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá
vynikajúcu chuť...
Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú
cibuľu opekáme na olivovom oleji
spolu s tymianom. Pridáme cukor
a cesnak.
Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka
novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi
detailmi oslavuje...
Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou
Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla
túto...
Kačacie prsia s čiernou šošovicou
Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na...
Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...
Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na...
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a...
Bylinková marináda
Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...
Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.
Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...
Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou
Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto...
Kačacie prsia s čiernou šošovicou
Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na...
Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch...