Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom

Hlavné jedlá

Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

prazdny

Tekvicové rizoto s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...

prazdny

Toskánský bůček

Bravčové mäso

Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

prazdny

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

Kuracie mäso

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

prazdny

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Bravčové mäso

Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

prazdny

Polvo a lagareiro

Hlavné jedlá

Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...

prazdny

Hubové velouté s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

prazdny

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Hlavné jedlá

Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

prazdny

Tatarák z húb s domácimi hriankami

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...

prazdny

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

Bezmäsité jedlá

Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

prazdny

Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

Hlavné jedlá

Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na...

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Marinované kačacie prsia s pomarančom

Hlavné jedlá

Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...

prazdny

Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

Hlavné jedlá

Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...

prazdny

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

Hovädzie mäso

Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...

prazdny

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

Bravčové mäso

Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

prazdny

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

Cestoviny

Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

prazdny

Ihly s kuracinkou a so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a...

prazdny

Bylinková marináda

Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.

prazdny

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

Kuracie mäso

Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....

prazdny

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling

Kuracie mäso

Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou

Večera

Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...

prazdny

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré

Bravčové mäso

Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...

prazdny

Kuracie prsia Čínska fúzia

Kuracie mäso

Taký jednoduchý čínsky postup, ale s európskymi surovinami.

prazdny

Penne so špenátom a s cherry paradajkami

Cestoviny

Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...

prazdny

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive

Bravčové mäso

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...

prazdny

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

Bezmäsité jedlá

Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.