Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava
20-30 min
na 180 °C

Suroviny

700 g
1 PL postrúhaná
100 g nesolené lúpané
1 PL
1 PL nasekaná
Rizoto:
200 g
2-3 strúčiky
1 PL
štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do pekáča s trochou olivového oleja. Pistácie rozdrvíme, pridáme nasekaný tymian, vňať a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes rozdelíme na medailóniky a dobre popritláčame. Pečieme pri 180 °C asi 20-30 minút podľa hrúbky mäsa.

  2. 2

    Rizoto: Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na oleji osmažíme nasekaný cesnak a pokrájané sušené paradajky, pridáme biele víno, lyžicu masla, vývar, necháme prevariť, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú ryžu, štipku šafranu, parmezán a trochu masla. Rizoto musí byť krémové.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist