Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
1 PL postrúhaná |
|
100 g nesolené lúpané |
|
1 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
Rizoto: | |
200 g |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do pekáča s trochou olivového oleja. Pistácie rozdrvíme, pridáme nasekaný tymian, vňať a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes rozdelíme na medailóniky a dobre popritláčame. Pečieme pri 180 °C asi 20-30 minút podľa hrúbky mäsa.
- 2
Rizoto: Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na oleji osmažíme nasekaný cesnak a pokrájané sušené paradajky, pridáme biele víno, lyžicu masla, vývar, necháme prevariť, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú ryžu, štipku šafranu, parmezán a trochu masla. Rizoto musí byť krémové.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu