Dusené kurča
Dusené kurča

Kura na víne fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 16. marca 2019
Kura na víne (fotorecept)
Foto: kucharka

Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa pridať aj trochu brandy. Dnes je toto jedlo typickým pre všetky francúzske bistrá. My si na ňom vždy veľmi pochutíme.

4-5
porcie
15 minút
príprava
80-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (1 kurča okrem pŕs)
2 PL
2 PL
25-30 g
100 g
450 g
600 ml
2 PL
1-2 strúčiky
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Kura poprášime múkou. Posolíme a pokoreníme.

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kura sprudka opekáme na troche oleja a masla, asi tak 10 minút.

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kura vyberieme na tanier a panvicu vyčistíme.

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na troche oleja opečieme slaninku, po chvíli pridáme šalotku ... asi tak 10 minút opekáme...

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vínom. Pridáme pretlak, (ak chcete, môžete pridať aj kocku kvalitného bujónu), rozpučený cesnak a tymian. Privedieme k varu a doložíme kura. Zakryjeme a na slabom ohni varíme (dusíme) 45-50 minút.

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakukneme... Pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny. Varíme ďaľších 15 minút. Dosolíme a pokoreníme. Podávame s čerstvou bagetou. Dobrú chuť.

    Kura na víne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: