Kura na víne fotorecept
Foto: kucharka
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa pridať aj trochu brandy. Dnes je toto jedlo typickým Zobraziť celý popisToto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa pridať aj trochu brandy. Dnes je toto jedlo typickým pre všetky francúzske bistrá. My si na ňom vždy veľmi pochutíme.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Kura poprášime múkou. Posolíme a pokoreníme.
-
2
Kura sprudka opekáme na troche oleja a masla, asi tak 10 minút.
-
3
Kura vyberieme na tanier a panvicu vyčistíme.
-
4
Na troche oleja opečieme slaninku, po chvíli pridáme šalotku ... asi tak 10 minút opekáme...
-
5
Zalejeme vínom. Pridáme pretlak, (ak chcete, môžete pridať aj kocku kvalitného bujónu), rozpučený cesnak a tymian. Privedieme k varu a doložíme kura. Zakryjeme a na slabom ohni varíme (dusíme) 45-50 minút.
-
6
Nakukneme... Pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny. Varíme ďaľších 15 minút. Dosolíme a pokoreníme. Podávame s čerstvou bagetou. Dobrú chuť.
Peknu nedelu prajem.
Pekny vecer.