Jahňacina plnená marhuľovo-orechovou zmesou
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pokrájanými sušenými marhuľami a posekanými orechmi a zavinieme. Potrieme rozotreným cesnakom s tymianom v oleji. Previažeme špagátom.
- 2
Mäso sprudka opečieme na oleji a dáme na pekáč. Podlejeme vývarom a pečieme 50 minút pri 180 °C. Vyberieme a nakrájame na plátky.
- 3
Mätová omáčka: Cukor skaramelizujeme, pridáme nasekanú mätu, miešame asi minútu, potom pridáme limetkovú šťavu a 100 ml vriacej vody. Zredukujeme na polovicu a zjemníme lyžičkou masla. K jedlu sa hodí zemiakovo-mrkvové pyré.
Tiež jahňacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu