Hokkaido polievka s kozím syrom
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska
tepelná úprava
Foto: tvvarecha
Suroviny
1 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
2 PL |
|
70 g |
|
150 g (s plesňou) |
|
4 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
70 g |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tekvicu vydlabeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré uložíme na plech a pečieme 30-40 minút pri teplote 180 °C.
- 2
Cibuľu, zázvor, kapiu a cesnak nakrájame na tenké plátky.
- 3
Do hrnca nalejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a počas miešania opražíme na oleji. Potom pridáme do hrnca kapiu, soľ a čierne korenie. A nakoniec aj vychladnutú upečenú tekvicu hokkaido. Všetko spolu pomiešame a zalejeme vodou a rozmixujeme ponorným mixérom.
- 4
K polievke pridáme smotanu a premixujeme.
- 5
Na suchej panvici opečieme semienka tekvice a potom na olivovom oleji kozí syr.
- 6
Hotovo. Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami, s opečeným kozím syrom a nejakou bylinkou. My sme použili tymian. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu