Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Hokkaido polievka s kozím syrom

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 13. januára 2019

Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska

60 minút
tepelná úprava
Hokkaido polievka s kozím syrom
Foto: tvvarecha

Suroviny

1 ks
150 g
1 ks
30 g
2 PL
70 g
150 g (s plesňou)
4 strúčiky
1/2 ks
1 PL
70 g
100 ml
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tekvicu vydlabeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré uložíme na plech a pečieme 30-40 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Cibuľu, zázvor, kapiu a cesnak nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Do hrnca nalejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a počas miešania opražíme na oleji. Potom pridáme do hrnca kapiu, soľ a čierne korenie. A nakoniec aj vychladnutú upečenú tekvicu hokkaido. Všetko spolu pomiešame a zalejeme vodou a rozmixujeme ponorným mixérom.

  4. 4

    K polievke pridáme smotanu a premixujeme.

  5. 5

    Na suchej panvici opečieme semienka tekvice a potom na olivovom oleji kozí syr.

  6. 6

    Hotovo. Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami, s opečeným kozím syrom a nejakou bylinkou. My sme použili tymian. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia