Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 25. decembra 2018
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 25. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 1 g |
|
| 2 g |
|
| 2 g |
|
| 2 g |
|
|
|
|
| Hríbová krusta: | |
| 100 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 150 g |
|
| 2 g |
|
| Kvakové pyré: | |
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 500 g |
|
| 3 g |
|
| 1 kg |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Potom opečieme na panvici a obalíme v hríbovej zmesi, ktorú pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Nakoniec dáme do rúry zapiecť.
- 2
Kvakové pyré: Na masle orestujeme šalotku, pridáme jablká a kvaku, zalejeme smotanou, osolíme a dochutíme balzamikom.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








ja už stále viac musím lúštiť foto..
nová doba
nový svet
pestrý tanier
a žrádla do huby niet..
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))