Zapečené bravčové karé
Zapečené bravčové karé

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 25. decembra 2018
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
1 g
2 g
2 g
2 g
Hríbová krusta:
100 g
1/2 ks
150 g
2 g
Kvakové pyré:
30 g
30 g
500 g
3 g
1 kg
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Potom opečieme na panvici a obalíme v hríbovej zmesi, ktorú pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Nakoniec dáme do rúry zapiecť.

  2. 2

    Kvakové pyré: Na masle orestujeme šalotku, pridáme jablká a kvaku, zalejeme smotanou, osolíme a dochutíme balzamikom.

Diskusia k receptu

radost
no totooo
ja už stále viac musím lúštiť foto..
nová doba
nový svet
pestrý tanier
a žrádla do huby niet..
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1x leaela
mirop
Pre varechu recept uplne k nicomu, zlty posyp na tanieri je rovnaky ako pri kare rizku so salatom
kimlo
40% záberu je pohľad na nejaký tmavý zvláštny tanier...
1x leaela
garanco
Kto by mohol v klasickej kuchyni takýto postup prípravy jedla zrealizovať (spôsobom sous-vide ...) ???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia