Dusené bravčové líčka
Dusené bravčové líčka

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 15. novembra 2018
Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 g
1 g
100 ml
500 ml
5 g
150 g
50 g
podľa chuti
400 g
100 g
100 ml
podľa chuti
600 g
60 g
20 g




Postup

  1. 1

    Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a pivo. Do základu vložíme líčka, bobkový list, nové korenie, tymian a varíme domäkka. Hotové líčka vyberieme zo základu, v ktorom sme ich dusili, základ precedíme, zredukujeme na požadovanú hustotu a zjemníme maslom.

  2. 2

    Ružičkový kel umyjeme, rozštvrtíme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu, cesnak a slaninu opečieme, pridáme ružičkový kel a zalejeme smotanou. Krátko povaríme, ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a zjemníme maslom.

  3. 3

    Mladú cibuľku nakrájame na malé kolieska a opražíme na masle a primiešame pomliaždené varené zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia