Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 15. novembra 2018
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 15. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
1 g |
|
1 g |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
5 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
400 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
600 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a pivo. Do základu vložíme líčka, bobkový list, nové korenie, tymian a varíme domäkka. Hotové líčka vyberieme zo základu, v ktorom sme ich dusili, základ precedíme, zredukujeme na požadovanú hustotu a zjemníme maslom.
- 2
Ružičkový kel umyjeme, rozštvrtíme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu, cesnak a slaninu opečieme, pridáme ružičkový kel a zalejeme smotanou. Krátko povaríme, ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a zjemníme maslom.
- 3
Mladú cibuľku nakrájame na malé kolieska a opražíme na masle a primiešame pomliaždené varené zemiaky.
Tiež bravčové líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu