Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré fotorecept
Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. novembra 2018
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g (bez kosti) |
|
| 100 g (černice, jahody, maliny, čučoriedky) |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 5 g |
|
| 200 g (mrkva, zeler) |
|
| 1 g (celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, borievky, rasca) |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Knedličky: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené a na kocky nakrájané srnčie plece a orestujeme. Pridáme cesnak a paradajkový pretlak spolu s tymianom. Zmes osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.
-
2
Fenikel obvaríme domäkka v osolenej vode, po uvarení schladíme v studenej vode.
-
3
Červenú šošovicu orestujeme na masle spolu so šalotkou, zalejeme vodou a uvaríme na kašu. Do šošovicovej kaše pridáme fenikel a rozmixujeme na pyré. Zjemníme maslom.
- 4
Zo zemiakov, z vajec, polohrubej múky, zo soli a z vody vypracujeme cesto na knedličky. Lyžicami vypracujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 4








Diskusia k receptu