Cibuľové muffiny
Cibuľové muffiny

Cibuľový muffin s mliečnou penou

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 4. februára 2019
Cibuľový muffin s mliečnou penou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g (+ na vysypanie)
2 KL
2 ks
50 g
3 ks veľká
50 ml
200 g
50 ml
Mliečna pena:
250 ml
1/2 PL
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme.

  2. 2

    Pekáč na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Spojíme suché suroviny. Žĺtky vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny, pridáme olej, mlieko, cibuľovú zmes, premiešame, pridáme suché ingrediencie, nakoniec zľahka zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Touto zmesou naplníme do mafinový plech a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Na mliečnu penu opražíme múku na oleji, zalejeme mliekom, dochutíme a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí zmes prelejeme do šľahačkovej fľaše a napeníme.

  4. 4

    Slaninu zbavíme kože a rozomelieme najemno, potom ju bez pridania tuku vypečieme. Po vypečení ju scedíme z tuku a odložíme na sací papier. Hotové nákypy podávame s penou a posypeme slaninkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia