Cibuľový muffin s mliečnou penou
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 4. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g (+ na vysypanie) |
|
2 KL |
|
2 ks |
|
50 g |
|
3 ks veľká |
|
50 ml |
|
200 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Mliečna pena: | |
250 ml |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme.
- 2
Pekáč na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Spojíme suché suroviny. Žĺtky vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny, pridáme olej, mlieko, cibuľovú zmes, premiešame, pridáme suché ingrediencie, nakoniec zľahka zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Touto zmesou naplníme do mafinový plech a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.
- 3
Na mliečnu penu opražíme múku na oleji, zalejeme mliekom, dochutíme a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí zmes prelejeme do šľahačkovej fľaše a napeníme.
- 4
Slaninu zbavíme kože a rozomelieme najemno, potom ju bez pridania tuku vypečieme. Po vypečení ju scedíme z tuku a odložíme na sací papier. Hotové nákypy podávame s penou a posypeme slaninkou.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu