Hrachové ragú
Hrachové ragú

Hrachové ragú s cuketou a tekvicou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 22. novembra 2018
Hrachové ragú s cuketou a tekvicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
200 g
200 g (alebo patizón)
4-5 strúčikov
1 ks
1 ks
1 ks malý
1 PL




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť hrach s bobkovým listom. Keď bude mäkký, scedíme ho a opražíme na šalotke s olivovým olejom.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú tekvicu a cuketu, cesnak a bylinky bez kurkumy a podlejeme vodou tak, aby sa dusením vytvorila kašovitá konzistencia, ale zelenina musí byť chrumkavá a nerozvarená.

  3. 3

    Na záver pridáme nastrúhnú mrkvu, zeler a kurkumu a prevaríme asi minútu. Odstavíme, okoreníme a pridáme čerstvé bylinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia