Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 26. novembra 2018
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 26. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1,5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť. Z mletých orechov, mletej kávy, vajec, hladkej múky a zo soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a vložíme doň ugrilovaný jelení chrbát, ktorý posolíme a zavinieme do cesta. Mäso v ceste dáme piecť pri 190 °C asi na 10 minút.
- 2
Umytú, očistenú a nakrájanú červenú kapustu zalejeme vodou a uvaríme na kašu. Kapustu scedíme, rozmixujeme spolu so smotanou, soľou, s maslom a prepasírujeme cez sitko.
- 3
Umytú, očistenú a na kocky nakrájanú maslovú tekvicu vložíme do rozpusteného masla s borievkami a tymianom a konfitujeme v rúre pri 80 °C asi 30 minút.
Tiež jelení chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu