Srnčie závitky
Srnčie závitky

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 4. marca 2019
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára profesionála je Zobraziť celý popisNiet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára profesionála je však „mäso s tajomstvom" väčšou výzvou. V roládach, vo vreckách, v závitkoch... sa môžu skrývať zaujímavé plnky – ovocné, orechové, strukovinové, hubové, zo zmesi zeleniny a mletého mäsa... Alebo, naopak, mäso sa „stratí" pod rôznymi kôrkami či cestami. Mám veľmi rada takýto priestor na experimentovanie a fantáziu.

4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

600 g
50 g
150 g
Omáčka:
60 g
1 KL
2 strúčiky
1 PL
60 ml
1 ks malá
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekaným tymianom.

  2. 2

    Na oleji orestujeme šalotku, slaninku nakrájanú na kocky, pridáme pokrájané hríby, trochu masla, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Zmesou naplníme plátky mäsa a zvinieme do rolky. Sprudka opečieme na oleji, podlejeme vývarom a dusíme domäkka.

  4. 4

    Omáčka: Na panvicu dáme olej a maslo, upražíme na kocky nakrájanú šalotku. Orestujeme a pridáme lyžicu hnedého cukru, prelisovaný cesnak a čili omáčku. Miešame asi 4 minúty, pridáme lyžičku Solamylu vymiešaného v 100 ml vody. Pridáme víno, posekanú čokoládu a chvíľu povaríme. K jedlu môžeme podávať pečené zemiaky s rozmarínom a kúsky pečenej duly.

Diskusia k receptu