Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 4. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára profesionála je Zobraziť celý popisNiet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové. Pre kuchára profesionála je však „mäso s tajomstvom" väčšou výzvou. V roládach, vo vreckách, v závitkoch... sa môžu skrývať zaujímavé plnky – ovocné, orechové, strukovinové, hubové, zo zmesi zeleniny a mletého mäsa... Alebo, naopak, mäso sa „stratí" pod rôznymi kôrkami či cestami. Mám veľmi rada takýto priestor na experimentovanie a fantáziu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekaným tymianom.
- 2
Na oleji orestujeme šalotku, slaninku nakrájanú na kocky, pridáme pokrájané hríby, trochu masla, osolíme a okoreníme.
- 3
Zmesou naplníme plátky mäsa a zvinieme do rolky. Sprudka opečieme na oleji, podlejeme vývarom a dusíme domäkka.
- 4
Omáčka: Na panvicu dáme olej a maslo, upražíme na kocky nakrájanú šalotku. Orestujeme a pridáme lyžicu hnedého cukru, prelisovaný cesnak a čili omáčku. Miešame asi 4 minúty, pridáme lyžičku Solamylu vymiešaného v 100 ml vody. Pridáme víno, posekanú čokoládu a chvíľu povaríme. K jedlu môžeme podávať pečené zemiaky s rozmarínom a kúsky pečenej duly.
Tiež závitky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu