Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 140 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny. 
- 2
Do hotového demi glace dáme brusnicový džem, nakrájané sušené brusnice a povaríme. 
- 3
Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme detskou krupicou a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené opečieme dozlatista na tuku. 
- 4
Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C asi 30 minút. Tiež plece:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu